Pui în stil argentinian la cuptor

Preparată la cuptor, carnea de pasăre este delicioasă şi mai sănătoasă decât în varianta prăjită. Ai nevoie de varietate în gătirea puiului la cuptor? Vezi şi reţeta aceasta de pui în stil argentinian!

image

La prepararea cărnii de pasăre trebuie să ştii că nu este nevoie s-o speli înainte. Cercetătorii britanici recomandă să eviţi acest pas. Bacteria campylobacter se poate răspândi cu uşurinţă. Un mod mai sănătos de a scăpa de impurităţi este să ţii carnea la rece, în compartimentul de jos al frigiderului. Prin prepararea termică, se distrug toate bacteriile, inclusiv campylobacter, în timp ce, prin spălare, germenii se răspândesc.

Dacă ţii dietă de slăbit, află că o sută de grame de carne de pui îţi creşte aportul caloric cu 130 de calorii şi îţi aduce un plus de proteine, dar şi grăsimi, potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi vitamina B3 care participă la metabolismul proteic, glucidic, lipidic şi minerale, normalizează activitatea suprarenalelor, reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare şi colesterolul rău, scade nivelul trigliceridelor.

Ingrediente pentru două porţii

3 pulpe de pui

110 g unt

6-8 căței de usturoi

2 cartofi albi

1 cartof dulce

50 ml oțet de vin roșu

1 ceapă

oregano

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu pui și ciuperci

Mod de preparare

Freci untul la temperatura camerei cu oregano, sare, piper, după gust. Cureți cartofii, îi descojești și-i tai cubulețe. Ungi pulpele de pui și cartofii cu unt din belșug, adaugi cățeii de usturoi curățați și tocați și ceapa tăiată bucăți. Pui untul rămas, torni oțetul și amesteci toate ingredientele.

Le treci pe toate într-o tavă, pe care o acoperi cu o hârtie de copt, având grijă să nu iasă aburul pe margini.

Vezi și: Piept de pui cu sos de lime. E gata în 30 de minute!

Dai tava la cuptor, la 210 °C, 50-60 de minute, apoi dai folia la o parte, verifici dacă ingredientele s-au pătruns, și mai ții puiul la rumenit, descoperit, alte 10 minute.

FOTO: Shutterstock