Readu gustul vacanţei cu un desert deosebit: portocalopita
Dacă eşti unul dintre cei care îşi petrec vacanţele în Grecia, acest preparat dulce îţi va reaminti de bunătăţile gastronomice gustate acolo. Portocalopita este o prăjitură cu portocale pe care poţi s-o pregăteşti şi tu în bucătăria ta. Îţi oferim reţeta în cele ce urmează!

Ingrediente
1 cană zahăr
1 cană ulei
1 linguriță bicarbonat
2 căni suc portocale
½ cană stafide
½ cană alune măcinate
4 căni făină
1 praf de copt
½ linguriță nucșoară
1 linguriță scorțișoară
miere
Te-ar mai putea interesa: Îngheţată cu citrice şi iaurt, aromată şi revigorantă
Mod de preparare
Amesteci zahărul cu uleiul, apoi încorporezi bicarbonatul cu sucul de portocale.
Le combini, adaugi toate celelalte ingrediente, cu excepţia mierii şi le omogenizezi.
Vezi şi: Tort cu pişcoturi şi jeleu de portocale. Fără coacere, simplu şi incredibil de bun!
Într-o tavă tapetată, torni compoziția, o nivelezi și o dai la cuptor 50 de minute. La final, o ungi cu miere și ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock