Sorbet de portocale, desertul perfect pentru zilele caniculare

Când temperaturile sunt foarte mari, gândul te duce, inevitabil, la tot ceea ce te poate răcori rapid. Ce spui de un sorbet? Îţi propunem unul cu portocale care sigur va fi pe placul tuturor!

image

Surse bune de vitamina C, portocalele nu doar te răcoresc vara, ci îţi şi susţin sistemul imunitar în timpul călătoriilor departe de casă, în concediu. Sunt perfecte în caz de indigestii, dar şi pentru a ameliora simptomele unor afecţiuni ale inimii. Antioxidanţii pe care îi conferă curăţă arterele, prevenind depunerea grăsimilor pe pereţii arterelor, reduce riscul de hipertensiune şi atac de cord.

Ştiai că şi coaja portocalelor bio are compuşi activi cu efecte alcaline, reducând astfel nivelul acidităţii stomacale? Şi sucul este benefic. Pe lângă hidratare, îţi aduce o scădere a nivelului de colesterol din sânge în mod natural, datorită vitaminei C, acidului folic şi flavonoidelor pe care le conţine. Un studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition“ arată că 750 ml de suc de portocale, consumat în fiecare zi, poate creşte colesterolul HDL şi trigliceridele. Ai toate motivele să incluzi mai des aceste fructe în deserturi cum este şi acest sorbet a cărui reţetă o găseşti în cele ce urmează!

Ingrediente pentru opt porţii

2 pahare apă

1 pahar zahăr

3 portocale

1 lămâie

2 albuşuri

Te-ar mai putea interesa: Tort cu pişcoturi şi jeleu de portocale. Fără coacere, simplu şi incredibil de bun!

Cum să faci sorbet de portocale

Pui pe foc apa cu zahărul şi fierbi la foc mic, timp de 15-20 de minute, amestecând continuu.

După răcirea siropului, adaugi zeama de lămâie şi portocalele curăţate, mărunţite şi trecute prin blender. Omogenizezi şi torni compoziţia într-un vas pe care îl introduci în congelator. Când începe să îngheţe, amesteci bine şi adaugi albuşurile bătute spumă tare pe care le încorporezi cu mişcări uşoare.

Vezi şi: Sorbet de mango

Transferi amestecul într-o caserolă sau în recipientul dorit pe care-l dai la congelator din nou. Serveşti sorbetul ornat după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock