Reţetă dulce: Îngheţată de cacao cu portocale
Este pur şi simplu delicioasă şi cu greu te vei opri la doar o porţie din această îngheţată de cacao cu portocale.
Ai nevoie de
Pentru îngheţată
4 gălbenuşuri
300 ml lapte
600 g smântână
3 linguri cacao
1 linguriţă esenţă de rom
200 g zahăr
1 portocală
sirop de ciocolată
Pentru vafe
4 ouă
200 g făină
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
50 g nuci
100 g zahăr cubic
Mod de preparare:
Pentru îngheţată,baţi gălbenuşurile cu zahărul şi laptele. Pui pe foc şi amesteci până când se îngroaşă compoziţia. Dai deoparte,adaugi cacaua şi esenţa de rom şi,la final,smântâna. Torni îngheţata într-o formă şi o dai la congelator peste noapte. Amesteci îngheţata în primele trei ore din 30 în 30 de minute,pentru a nu se forma cristale de gheaţă.
Pentru vafe,freci gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina,zahărul vanilat şi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi presari nucile măcinate şi zahărul cubic pisat mai mare. Când blatul devine arămiu,scoţi tava,îi tai pătrate şi-l modelezi fierbinte,cu mâna,în forma unor coşuleţe,pe care le laşi la răcit.
Tai portocala felii,o aşezi în coşuleţe,pui îngheţată de cacao,iar deasupra torni sirop de ciocolată.