Reţetă rapidă, ideală pe caniculă! Îngheţată de fistic şi nuci
Cea mai rapidă reţetă de îngheţată, cea de fistic şi nuci de mai jos are şi un ingrediente numit fitosteroli. Aceste substanţe pe care le conţine fisticul absorb colesterolul din compoziţia altor alimente consumate. Astfel, nivelul colesterolului total se menţine în limite normale, ceea ce înseamnă că există un risc mai mic de ateroscleroză sau alte afecţiuni coronariene.

Ingrediente pentru patru-şase porţii
2 pahare lapte
2 pahare smântână pentru frişcă
1 pahar zahăr
¼ pahar nuci măcinate
2/4 pahar fistic măcinat
1 plic zahăr vanilat
1 vârf de cuţit sare
mentă proaspătă
Vezi şi: Îngheţată de piersici, deliciul răcoritor al acestei veri
Mod de preparare
Înfierbânţi laptele şi dizolvi în acesta puţin zahăr şi sare. După ce se răceşte, adaugi smântâna pentru frişcă bătută în prealabil. Încorporezi vanilia, fisticul şi nucile.
Te-ar mai putea interesa: Desert tropical pentru zile toride. Îngheţată de mango
Amesteci bine compoziţia, o torni într-o caserolă şi o dai la congelator. O amesteci de două-trei ori la distanţă de o jumătate de oră, pentru a nu forma ace. Ornezi îngheţata cu fistic şi mentă.
FOTO: Shutterstock