Reţetă rapidă pentru mesele de prânz sau cină: cușcuș cu pesto
Cuşcușul cu sos pesto este un preparat perfect pentru un prânz ușor, rapid și proaspăt. Poate fi pregătit şi în avans, păstrat la congelator, apoi savurat oricând doreşti.
Ai zile în care pur și simplu nu știi ce să găteşti? Mergi pe un preparat cu cușcuș! Durează foarte puţin să-l faci. Acest cuşcuş cu sos pesto este, de asemenea, o rețetă prietenoasă cu bugetul. Dacă ţii post, poţi elimina parmezanul dintre ingrediente, iar de doreşti ceva mai săţios, adaugă pulpe de pui sau de curcan preparate la cuptor! Rezultatul va fi delicios!
De ce să incluzi în dietă cuşcuş? Nu numai că se găteşte rapid, dar este şi bogat în seleniu (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei, prevenirea inflamaţiilor şi a bolilor de inimă), întăreşte sistemul imunitar şi îţi aduce un plus de proteine vegetale (6 grame de proteine la 150 de grame de cuşcuş).
Ingrediente pentru două porţii
250 g cușcuș
650 ml apă
1 praf de sare
Pentru sos
2 căței de usturoi
50 g semințe de pin
50 g busuioc proaspăt
50 g parmezan
40 ml ulei de măsline
Te-ar mai putea interesa: Salată de cuşcuş cu roşii
Cum să faci cuşcuş cu pesto
Fierbi apa, în care ai pus puţină sare. Când ajunge să clocotească, o dai deoparte și adaugi cuşcuşul, apoi acoperi cu un capac și lași la înmuiat aproximativ o jumătate de oră. La final, cușcușul trebuie să fie moale și să fi absorbit toată apa.
Vezi şi: Cuşcuş cu perişoare
Pentru sos, pui într-un blender usturoiul curățat, semințele de pin, busuiocul, parmezanul ras și uleiul de măsline. Omogenizezi și amesteci sosul cu boabele de cuşcuş.
FOTO: Shutterstock