Reţeta zilei: Budincă de orez cu dovlecei
Această budincă de orez cu dovlecei este delicioasă şi uşor de preparat. În doar 60 de minute, vei obţine un preparat extraordinar, cu dovlecei.
Ai nevoie de
300 g orez
3 dovlecei
2 fire ceapă verde
mărar
pătrunjel
150 g caş
50 g unt
3 linguri smântână
3 ouă
100 g caşcaval
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Laşi deoparte 15-20 de minute. Cureţi 2 dovlecei,îi speli şi îi dai pe răzătoarea mare şi îi storci bine pentru a elimina lichidul. Tai caşul în bucăţi mici.
Toci ceapa,mărarul şi pătrunjelul. Amesteci dovleceii bine storşi cu caşul,smântâna,ceapa verde,mărarul,pătrunjelul,sare şi piper.
Ungi cu unt 3 vase termorezistente,torni orezul peste care pui câte un cub de unt,apoi adaugi amestecul de dovlecel cu brânză şi nivelezi. Tai dovlecelul rămas în cuburi şi aşezi deasupra împreună cu caşcavalul răzuit. Laşi 30 de minute la cuptor,la 190°C,sau până se rumeneşte.