Reţeta zilei. Plăcinta ciobanului

Fie că găteşti adesea cu carne de vită, fie că nu, această reţetă te va ajuta să-ţi surprinzi familia cu un preparat deosebit.

image

Dacă vrei să slăbeşti sau să ai o viaţă cât mai lungă nu trebuie neapărat să renunţi de tot la carne. Carnea roşie este bogată în aminoacizi importanţi pentru consolidarea masei noastre musculare. Ajută la dezvoltarea optimă a creierului, datorită conţinutului de acizi graşi, şi este bogată în vitamina E, plus antioxidanţi, care încetinesc procesul de îmbătrânire. Pentru a-și păstra prospețimea, o poţi păstra la congelator cel mult patru luni. În schimb, bucățile de carne pentru friptură pot fi păstrate între 6 și 12 luni, dar cu cât le vei consuma mai repede, cu atât vor fi mai calitative. Notează pe fiecare pachet cu carne data la care ai congelat-o, pentru a o folosi pe cea care a fost congelată de mai mult timp.

Ingrediente pentru trei porţii

750 g cartofi

750 g carne de vită tocată

100 ml supă clară de vită

100 g unt

1 ceapă

1 morcov mare

150 ml sos de roșii

200 g mazăre congelată

sos Worcestershire

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Dovlecei umpluți cu carne de vită şi bulgur

Mod de preparare

Cureți cartofii, îi tai cubulețe și-i pui la fiert în apă cu sare până când furculița începe să pătrundă cu ușurință în ei.

Topești jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie și lași morcovul și ceapa tocate, până încep să se înmoaie, apoi adaugi mazărea congelată. După cinci minute adaugi carnea tocată și amesteci până se mărunțește.

Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci

Condimentezi cu sare și piper, după gust, torni supa, sosul de roșii și lași carnea să fiarbă până se pătrunde. Adaugi sos Worcestershire, după gust, și mai ții pe foc un minut.

Scurgi cartofii fierbinți, îi pasezi și-i amesteci cu untul rămas și cu sare. Pui carnea într-o tavă tapetată și o întinzi într-un strat uniform. Pui piureul într-un poș sau îl întinzi direct peste carne. Dai tava la cuptor, la 190 °C, aproximativ 30 de minute, până se rumenește plăcinta pe deasupra.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg