Şnițele cu fulgi de porumb şi sos de usturoi
O alternativă la puiul prăjit, aceste şniţele cu fulgi de porumb s-ar putea să te surprindă. Sunt crocante şi se potrivesc perfect cu un sos de usturoi simplu şi gustos.
Dacă eşti în căutarea unei idei de cină rapidă și ușoară pe care întreaga familie s-o îndrăgească, atunci vei fi încântat de această reţetă simplă de şniţele cu fulgi de porumb şi sos de usturoi. Pregătirea lor este foarte ușoară. Treci feliile de piept de pui prin făină, ou şi fulgi de porumb zdrobiţi, apoi le prăjeşti şi le serveşti cu sos de iaurt şi usturoi. Toţi vor adora aceste şniţele crocante la exterior şi suculente în interior.
Puteți face acest preparat simplu şi pentru petreceri, iar pentru a-l pregăti înainte, doar acoperi feliile de pui cu fulgi de porumb cu câteva ore înainte de petrecere, aoperite cu folie alimentară. Astfel, le poţi prăji chiar înainte de servire, vor fi proaspete, crocante și vei economisi mult timp.
Ingrediente pentru trei porţii de şniţele
Pentru șnițele:
1 piept de pui dezosat
2 ouă
50 g fulgi de porumb
50 g făină de grâu
sare
piper
50 ml ulei
Pentru sos:
100 ml iaurt grecesc
sare
4 căței de usturoi
Te-ar mai putea interesa: Şniţele de pui crocante la cuptor
Mod de preparare
Tai pieptul de pui feliuțe, pe care le bați ușor cu ciocanul de șnițele. Bați ouăle cu sare și piper, după gust. Separat, zdrobești fulgii de porumb. Treci fiecare bucată de carne prin ou, făină, din nou ou și fulgii de porumb. Încingi uleiul în tigaie și rumenești șnițelele pe ambele părți. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Vezi și: Şniţel de tofu cu legume
Pentru sos, amesteci iartul cu sare și usturoiul pisat. Îl lași la aromat, la rece, cel puțin o oră înainte să-l servești cu șnițelele.
FOTO: Shuttestock