Soia cu legume şi ciuperci

1 80604 original jpg jpeg

Mâncarea de soia cu legume şi ciuperci este uşor de preparat şi poate fi consumată mai ales în perioada postului, deoarece furnizează organismului elementele nutritive de care acesta are nevoie.

Dificultate medie

Preparare 40’3 porţii

Ai nevoie de

200 g soia granule

sare

1 praf boia dulce

piper

2-3 linguri ulei

2 cepe

2 ardei graşi

2 morcovi

½ căpăţână de usturoi

200 g ciuperci

150 g fasole boabe din conservă, bine scursă

3-4 frunze busuioc

Mod de preparare

Fierbi granulele de soia de cu seara în apă cu sare şi cu condimente, apoi le laşi la scurs peste noapte. Căleşti în ulei încins ceapa, ardeii, morcovii şi usturoiul tăiate mărunt. Când ceapa devine sticloasă, adaugi ciupercile spălate şi feliate. După ce apa lăsată de ele începe să scadă, pui fasolea, soia şi potriveşti gustul cu sare, boia şi piper. Laşi să dea în câteva clocote şi iei de pe foc. Decorezi cu busuioc proaspăt.