Soia cu legume şi ciuperci
Mâncarea de soia cu legume şi ciuperci este uşor de preparat şi poate fi consumată mai ales în perioada postului, deoarece furnizează organismului elementele nutritive de care acesta are nevoie.
Dificultate medie
Preparare 40’3 porţii
Ai nevoie de
200 g soia granule
sare
1 praf boia dulce
piper
2-3 linguri ulei
2 cepe
2 ardei graşi
2 morcovi
½ căpăţână de usturoi
200 g ciuperci
150 g fasole boabe din conservă, bine scursă
3-4 frunze busuioc
Mod de preparare
Fierbi granulele de soia de cu seara în apă cu sare şi cu condimente, apoi le laşi la scurs peste noapte. Căleşti în ulei încins ceapa, ardeii, morcovii şi usturoiul tăiate mărunt. Când ceapa devine sticloasă, adaugi ciupercile spălate şi feliate. După ce apa lăsată de ele începe să scadă, pui fasolea, soia şi potriveşti gustul cu sare, boia şi piper. Laşi să dea în câteva clocote şi iei de pe foc. Decorezi cu busuioc proaspăt.