Specialități pentru masa pascală. Tu pe care o preferi?
Salată de pui, coroniţă cu carne sau minitarte aperitiv? În cele ce urmează îţi arătăm cum să prepari aceste bunătăţi de Paşti, perfecte pentru cei mai pretenţioşi invitaţi de sărbători!
Salată de pui
Ingrediente pentru patru porții
1 piept de pui
3 morcovi
3 cartofi
180 g porumb fiert
3 ouă fierte
50 g muștar clasic
50 g maioneză de casă
1 ceapă
sare
Mod de preparare
Fierbi pieptul de pui în apă cu sare în care ai adăugat legumele. Sunt gata când furculița intră cu ușurință în toate. Le scurgi, le lași la răcorit, apoi tai cubulețe cât mai mici puiul, morcovii și cartofii.
Le amesteci cu porumbul scurs, adaugi ouăle tocate și omogenizezi cu maioneză și muștar. Condimentezi la final salata cu sare, după gust.
Coroniță cu carne
Ingrediente pentru trei-patru porții
Pentru aluat:
500 g făină
150 g unt
50 ml ulei
30 g iaurt
2 ouă
1 praf de sare
1 ou, pentru uns
Pentru umplutură:
500 g cârnați afumați
50 g cașcaval
3-4 căței de usturoi
1 morcov
100 ml sos de roșii
1 ceapă
30 ml ulei
2 ouă
cimbru
sare
piper
Vezi și: Budincă de dovlecei cu pui
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina și o amesteci cu untul, ouăle, sarea, uleiul și iaurtul și amesteci până când obții un aluat care nu se mai ține de degete. Îl înfășori în folie de plastic și-l dai la rece.
Pentru umplutură, dai cârnații prin mașina de tocat. Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi cârnații, cățeii de usturoi pisați, sosul de roșii și condimentezi cu cimbru, sare și piper, dacă mai este necesar. Ții pe foc cinci-șase minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit.
Amesteci umplutura cu ouăle. Întinzi o foaie rotundă din aluat și tai puțin din mijlocul ei. Pe o parte din margini pui umplutura de carne și din loc în loc cubulețe din cașcaval. Tragi marginile aluatului peste umplutură, astfel încât să fie bine unite și lipite bucățile. Ca să îți fie mai ușor, poți lucra direct în tava tapetată.
Ungi coronița cu oul bătut și o dai la cuptorul încălzit la 180 °C, 30-35 de minute.
Minitarte aperitiv
Ingrediente pentru şase porții
12 coji de minitare
1 conservă de ton, în suc propriu
1 ardei
50 g porumb din conservă
1 fir ceapă verde
2 albușuri fierte
sare
piper
ulei de măsline
Te-ar mai putea interesa: Tartă cu ouă și mazăre. Aperitiv de primăvară, perfect pentru masa de Paşti
Mod de preparare
Scurgi tonul și-l amesteci cu ardeiul, ceapa verde și albușul tocate, apoi adaugi porumbul scurs.
Condimentezi cu sare, piper și ulei de măsline, după gust. Așezi umplutura în cojile de minitarte și le decorezi după imaginație.
FOTO: Shutterstock