Specialități pentru masa pascală. Tu pe care o preferi?

Salată de pui, coroniţă cu carne sau minitarte aperitiv? În cele ce urmează îţi arătăm cum să prepari aceste bunătăţi de Paşti, perfecte pentru cei mai pretenţioşi invitaţi de sărbători!

Salată de pui

image

Ingrediente pentru patru porții 

1 piept de pui  

3 morcovi 

3 cartofi 

180 g porumb fiert 

3 ouă fierte 

50 g muștar clasic 

50 g maioneză de casă 

1 ceapă 

sare 

Mod de preparare

Fierbi pieptul de pui în apă cu sare în care ai adăugat legumele. Sunt gata când furculița intră cu ușurință în toate. Le scurgi, le lași la răcorit, apoi tai cubulețe cât mai mici puiul, morcovii și cartofii.

Le amesteci cu porumbul scurs, adaugi ouăle tocate și omogenizezi cu maioneză și muștar. Condimentezi la final salata cu sare, după gust. 

Coroniță cu carne

image

Ingrediente pentru trei-patru porții 

Pentru aluat: 

500 g făină 

150 g unt 

50 ml ulei 

30 g iaurt 

2 ouă 

1 praf de sare 

1 ou, pentru uns 

Pentru umplutură: 

500 g cârnați afumați 

50 g cașcaval 

3-4 căței de usturoi 

1 morcov 

100 ml sos de roșii 

1 ceapă 

30 ml ulei 

2 ouă 

cimbru 

sare 

piper 

Vezi și: Budincă de dovlecei cu pui

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina și o amesteci cu untul, ouăle, sarea, uleiul și iaurtul și amesteci până când obții un aluat care nu se mai ține de degete. Îl înfășori în folie de plastic și-l dai la rece. 

Pentru umplutură, dai cârnații prin mașina de tocat. Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi cârnații, cățeii de usturoi pisați, sosul de roșii și condimentezi cu cimbru, sare și piper, dacă mai este necesar. Ții pe foc cinci-șase minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit. 

Amesteci umplutura cu ouăle. Întinzi o foaie rotundă din aluat și tai puțin din mijlocul ei. Pe o parte din margini pui umplutura de carne și din loc în loc cubulețe din cașcaval. Tragi marginile aluatului peste umplutură, astfel încât să fie bine unite și lipite bucățile. Ca să îți fie mai ușor, poți lucra direct în tava tapetată. 

Ungi coronița cu oul bătut și o dai la cuptorul încălzit la 180 °C, 30-35 de minute. 

Minitarte aperitiv

image

Ingrediente pentru şase porții 

12 coji de minitare 

1 conservă de ton, în suc propriu 

1 ardei 

50 g porumb din conservă 

1 fir ceapă verde 

2 albușuri fierte 

sare 

piper 

ulei de măsline 

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu ouă și mazăre. Aperitiv de primăvară, perfect pentru masa de Paşti

Mod de preparare

Scurgi tonul și-l amesteci cu ardeiul, ceapa verde și albușul tocate, apoi adaugi porumbul scurs.

Condimentezi cu sare, piper și ulei de măsline, după gust. Așezi umplutura în cojile de minitarte și le decorezi după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 528917929 jpg
Rulada cu crema de vanilie si mandarine  Sursa foto shutterstock 2373229325 jpg
shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg
Budinca de fasole verde  Sursa foto shutterstock 1245157390 jpg
roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg