Supă-cremă de dovleac. Mai rapidă nu se poate!
În doar o jumătate de oră te poți delecta cu o supă-crema de dovleac reconfortantă și cremoasă. Ai nevoie de numai cinci ingrediente de bază, plus nelipsitele sare și piper. Îţi arătăm în cele ce urmează cum să pui în aplicare această reţetă uşoară!

Ingrediente pentru trei porții
2 cepe
1 kg dovleac
700 g supă clară de pui
150 g smântână pentru gătit
20 ml ulei
sare
piper
Vezi și: Supă-cremă de linte roșie cu iaurt grecesc
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o cratiță și călești cepele până devin sticloase. Adaugi dovleacul curățat și tăiat cubulețe și-l lași la călit opt-zece minute.
Torni supa de pui și condimentezi cu sare și piper, după gust. Lași să fiarbă la foc mic până se înmoaie dovleacul.
Încearcă și: Supa-cremă de porumb, sursa ta de energie în anotimpurile de tranziţie
Dai deoparte, torni smântâna, pui din nou pe foc și mai lași să dea un clocot. Pasezi supa cu un blender vertical.
FOTO: Shutterstock































