Supă de curcan cu legume

1 53911 original jpg jpeg

Ingrediente:1 pulpă de curcan, 2 morcovi,1 rădăcină de pătrunjel, 2 cartofi,1 ceapă, 3 ardei (galben, portocaliu),1 praf de şofran, zeamă de lămâie,sare, piper.

Cum se prepară:

1 Se spală carnea şi se pune la fiert în apă rece. Se adună spuma cu grijă în timpul fierberii,apoi se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă,la foc mic,circa 30-40 de minute,până când este bine pătrunsă.

2 Se scoate carnea deoparte,se completează cu apă ­până la trei litri şi se adaugă legumele curăţate şi spălate,dar întregi. Se lasă să fiarbă,la foc mic,circa 20 de minute.

3 Se strecoară legumele,se trec prin blender morcovii,rădăcina de pătrunjel şi cartofii (restul legumelor se aruncă),iar piureul obţinut se pune în supă. Se potriveşte gustul de sare şi piper,se adaugă un praf de şofran şi se lasă să dea în câteva clocote. Se ia de pe foc,se adaugă zeamă de lămâie,după gust,şi se serveşte caldă,cu rasolul de curcan şi pâine prăjită.