Tartă delicioasă

1 54670 original jpg jpeg

Ingrediente pentru aluat:› 300 g făină › 3 linguri apă călduţă › 2 ouă › 2 linguri ulei › 15 g drojdie uscată › 1 praf de sare › 1 linguriţă cimbru ­măcinat.

Pentru umplutură:

› 2 dovlecei tineri› 1 ardei gras verde› 100 g brânză de oi (sau de capră)› 100 ml smântână groasă› 1 căţel de usturoi› 3 ouă› 1 roşie› 2 linguri pesmet› sare› piper

Se amestecă făina cu drojdia înmuiată în apa călduţă,cu uleiul,un praf de sare,cimbrul măcinat şi ouăle bătute uşor. Se frământă un aluat omogen şi elastic,care se lasă la dospit circa 40 de minute.

Între timp,se taie dovleceii felii subţiri,se presară cu puţină sare şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.

Se întinde aluatul în foaie,se aşază într-o formă de tartă unsă cu puţin ulei,se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri,se presară cu pesmet şi se aşază feliile bine scurse de dovlecei (păstrând câteva pentru ornat),usturoiul zdrobit şi fâşii de ardei gras. Se pune forma la cuptor pentru circa 30 de minute.

Între timp,se bat ouăle cu brânza rasă,smântâna,sare,piper,după gust,şi se toarnă în formă peste feliile de dovlecei. Se adaugă deasupra feliile de dovlecei păstrate,câteva felii de roşii şi se pune din nou forma la cuptor pentru încă 20 de minute,până se rumeneşte frumos deasupra.