Terină cu carne de vită şi bacon. Vezi de ce toți cer porția a doua?
Pentru un antreu delicios, pregăteşte această terină cu carne tocată de vită şi bacon. Mirodeniile fac din preparat unul cu totul special care merită încercat. Nu ai cum să ratezi reţeta, ba chiar s-ar putea să fii surprinsă că ţi se va cere o a doua porţie.

Ingrediente pentru 6 porții
750 g carne tocată de vită
150 g șuncă presată
8 felii de bacon
cimbru
rozmarin
nucșoară
sare
piper
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 ou
20 g făină
30 ml ulei
50 g fistic descojit
Vezi și: Terină de legume, viitoarea gustare favorită a familiei tale
Mod de preparare
Amesteci carnea tocată, bine scursă, cu sare, piper, cimbru, rozmarin și nucșoară, după gust. Toci ceapa și pisezi usturoiul. Încingi uleiul și călești ceapa până devine sticloasă, apoi adaugi usturoiul și mai ții pe foc un minut.
După ce s-au răcorit, le adaugi peste carne, împreună cu oul, făina și fisticul. Adaugi șunca tăiată cubulețe.
Te-ar mai putea interesa: Terină din ficat de pui, un antreu cu totul special
Tapetezi o formă de cozonac și așezi felii de bacon la baza tăvii și pe margini. Pui compoziția de carne și nivelezi. Acoperi tava cu hârtie de copt și o așezi într-o formă, pe care o umpli pe jumătate cu apă.
Încingi cuptorul la 180 °C și coci terina pentru 90 de minute, apoi dai deoparte hârtia de copt și o mai ții la cuptor alte 20 de minute, până se rumenește deasupra. O lași la răcit înainte să o răstorni și să o feliezi.
FOTO: Shutterstock

































