Tocăniţă picantă de pui

1 75687 original jpg jpeg

Profită de abundenţa de roşii din piaţă pentru a face o delicioasă tocăniţă de pui, uşor picantă.

Ai nevoie de

1 piept de pui, dezosat2-3 cartofi1 ceapă½ ardei roşu½ ardei galben2 roşii1 ardei iute1 lingură pastă de tomate200 ml apă200 ml suc de roşii2 fire ceapă verde3-4 linguri uleisarepiper

Cum se prepară tocăniţa

Tai pieptul de pui cubuleţe şi-l căleşti în ulei încins, până când se rumeneşte pe toate părţile, apoi îl scoţi. Pui în loc ceapa tocată şi o laşi până când devine sticloasă. Pui cartofii tăiaţi sferturi, carnea de pui, pasta de tomate şi apa şi laşi să fiarbă, acoperind vasul cu un capac.

Când a mai scăzut, adaugi sucul de roşii, ardeii tocaţi, roşiile descojite tocate şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Mai laşi să fiarbă câteva minute, apoi dai deoparte. Înainte să serveşti, pui cepele verzi tocate.