Tort de bezea cu piersici

1 82370 original jpg jpeg

Din combinaţia de blat crocant de bezea, cu cremă de ciocolată şi smântână, poţi obţine un tort delicios şi aromat.

Dificultate medie/ Preparare 2 h 30 '/ 1 tort

Ai nevoie de:

Pentru 4 foi de bezea

10 albuşuri

500 g zahăr

2 linguri amidon

1 praf de sare

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă extract de vanilie

Pentru crema de smântână

200 ml frişcă lichidă

250 g smântână

80 g zahăr pudră

3 foi gelatină

Pentru crema de ciocolată

150 g ciocolată amăruie

100 g ciocolată cu lapte

250 g smântână lichidă

Pentru decor

2-3 piersici

1 plic tort-gelee transparent

Pasul 1

Pentru foile de bezea, baţi albuşurile cu praful de sare până devin spumă, apoi adaugi zahărul, în 3 tranşe. Mixezi bine, aproximativ 15 minute, până se dizolvă zahărul şi obţii o compoziţie densă. Adaugi amidonul, zeama de lămâie şi extractul de vanilie şi mixezi încă un minut. Pe o tavă tapetată, desenezi un cerc şi întinzi prima foaie de bezea. Dai la cuptorul preîncălzit, la 80 °C, 120 minute. Pe rând, procedezi la fel cu restul foilor.

Pasul 2

Rupi ciocolata în bucăţi şi o pui pe foc, împreună cu o parte din smântână. Amesteci continuu, până când se topeşte. Opreşti focul, adaugi restul de smântână şi amesteci din nou. Laşi compoziţia să se răcească complet, apoi o dai la frigider, o oră. O scoţi şi o mixezi până când obţii o compoziţie omogenă. Umpli foile răcite de bezea cu crema de ciocolată şi le aşezi într-o formă de tort cu fund detaşabil, având grijă ca ultima foaie să fie un strat de bezea. Păstrezi puţină cremă şi pentru decor.

Pasul 3

Pentru crema de smântână, baţi frişca, adaugi smântâna, zahărul pudră cernut şi mixezi bine. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o pui în crema de frişcă şi omogenizezi. O torni în tavă peste tort.

Pasul 4

Prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe pachet. În mijlocul tortului, aşezi piersicile tăiate cubuleţe, le acoperi cu tort-gelee şi cu crema de ciocolată păstrată. Dai la frigider, peste noapte.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg