Tort de bezea cu piersici

1 82370 original jpg jpeg

Din combinaţia de blat crocant de bezea, cu cremă de ciocolată şi smântână, poţi obţine un tort delicios şi aromat.

Dificultate medie/ Preparare 2 h 30 '/ 1 tort

Ai nevoie de:

Pentru 4 foi de bezea

10 albuşuri

500 g zahăr

2 linguri amidon

1 praf de sare

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă extract de vanilie

Pentru crema de smântână

200 ml frişcă lichidă

250 g smântână

80 g zahăr pudră

3 foi gelatină

Pentru crema de ciocolată

150 g ciocolată amăruie

100 g ciocolată cu lapte

250 g smântână lichidă

Pentru decor

2-3 piersici

1 plic tort-gelee transparent

Pasul 1

Pentru foile de bezea, baţi albuşurile cu praful de sare până devin spumă, apoi adaugi zahărul, în 3 tranşe. Mixezi bine, aproximativ 15 minute, până se dizolvă zahărul şi obţii o compoziţie densă. Adaugi amidonul, zeama de lămâie şi extractul de vanilie şi mixezi încă un minut. Pe o tavă tapetată, desenezi un cerc şi întinzi prima foaie de bezea. Dai la cuptorul preîncălzit, la 80 °C, 120 minute. Pe rând, procedezi la fel cu restul foilor.

Pasul 2

Rupi ciocolata în bucăţi şi o pui pe foc, împreună cu o parte din smântână. Amesteci continuu, până când se topeşte. Opreşti focul, adaugi restul de smântână şi amesteci din nou. Laşi compoziţia să se răcească complet, apoi o dai la frigider, o oră. O scoţi şi o mixezi până când obţii o compoziţie omogenă. Umpli foile răcite de bezea cu crema de ciocolată şi le aşezi într-o formă de tort cu fund detaşabil, având grijă ca ultima foaie să fie un strat de bezea. Păstrezi puţină cremă şi pentru decor.

Pasul 3

Pentru crema de smântână, baţi frişca, adaugi smântâna, zahărul pudră cernut şi mixezi bine. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o pui în crema de frişcă şi omogenizezi. O torni în tavă peste tort.

Pasul 4

Prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe pachet. În mijlocul tortului, aşezi piersicile tăiate cubuleţe, le acoperi cu tort-gelee şi cu crema de ciocolată păstrată. Dai la frigider, peste noapte.



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg