Tu faci aceste greșeli când speli legumele și fructele? Te pot îmbolnăvi!

Fructele și legumele trebuie să facă parte din alimentația noastră zilnică, deoarece conțin substanțe benefice pentru organism, dar dacă nu sunt spălate corect aceste alimente ne fac mai mult rău.  

image

Cea mai bună metodă de a evita pesticidele de pe legume și fructe este spălarea corectă a alimentelor. Din păcate, în timpul acestei proceduri, se pot face multe greșeli care duc la îmbolnăvire, așa că află care sunt și evită-le pe cât posibil!

Nu te speli pe mâini înainte  

Pielea este colonizată de miliarde de microorganisme, multe dintre ele aflându-se pe mâinile noastre. Studiile au arătat că palmele femeilor pot adăposti mai multe bacterii decât cele ale bărbaților, din cauza pH-ului diferit și a folosirii cremelor cosmetice. Prin urmare, este extrem de important să te speli pe mâini cu apă și săpun înainte de curățarea alimentelor, deoarece bacteriile de pe palma ta pot intra în contact cu legumele și cu fructele! 

Citește și acest articol: Evită să pui aceste alimente în frigider! Printre ele: mierea și produsele de patiserie 

Folosești săpun 

Este esențial să îți speli mâinile cu săpun, dar nu și produsele alimentare! Sigur, săpunul ar putea ucide germenii prezenți, dar există mai multe șanse să te îmbolnăvești dacă vei avea de-a face cu o contaminare chimică! Deși s-ar putea să nu ți se pară suficient, când speli legumele și fructele trebuie doar să folosești apă curată. 

Înmoi alimentele în apă 

O altă greșeală este să înmoi produsele alimentare în apă! De fapt, cel mai bun mod de a le spăla este sub un jet de apă, deoarece acest lucru îi permite murdăriei să se scurgă. Această metodă de curățare este foarte importantă, mai ales, pentru legumele cu frunze verzi, precum: varză, salată și spanac. 

Citește și acest articol: Cum speli corect fructele și legumele 

Nu speli alimentele înainte de curățare

De ce să speli o coajă pe care tocmai o vei arunca? Pentru că decojirea poate răspândi germenii în partea interioară a fructului, dar și pe instrumentul de curățare. Cel mai bine este să speli alimentele înainte de curățare, dar și după. Acest principiu se aplică și în cazul fructelor, precum portocalele pe care le poți curăța fără cuțit! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ce sa urmaresti cand alegi lotiune de protectie solara  Sursa foto shutterstock 1367126120 jpg
suc de lamaie  jpg
Julia Roberts, Emma Roberts jpeg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Pui pane cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 642059200 jpg
Alimente cu retinol  Sursa foto shutterstock 1564263232 jpg
Cum tai aciditatea cafelei  Sursa foto shutterstock 2333005689 jpg
Zodii greu de impresionat jpg
Tarta rustica de zmeura  Sursa foto shutterstock 450073258 jpg
Menstruatie jpg
Oprah Winfrey  jpg
WhatsApp Image 2024 07 01 at 1 27 39 PM jpeg
Corina Caragea jpg
Ecran Stradal 960x576x2 mp4 thumbnail png
curatare podele jpg
Horoscopul calatoriilor 2024  Sursa foto shutterstock 1941596062 jpg
camasa jpg
Crochete de cartofi  Sursa foto shutterstock 218945251 jpg
Chris Martin si Gwyneth Paltrow jpeg
shutterstock 2143689703 jpg