Tu faci aceste greșeli când speli legumele și fructele? Te pot îmbolnăvi!

Fructele și legumele trebuie să facă parte din alimentația noastră zilnică, deoarece conțin substanțe benefice pentru organism, dar dacă nu sunt spălate corect aceste alimente ne fac mai mult rău.  

image

Cea mai bună metodă de a evita pesticidele de pe legume și fructe este spălarea corectă a alimentelor. Din păcate, în timpul acestei proceduri, se pot face multe greșeli care duc la îmbolnăvire, așa că află care sunt și evită-le pe cât posibil!

Nu te speli pe mâini înainte  

Pielea este colonizată de miliarde de microorganisme, multe dintre ele aflându-se pe mâinile noastre. Studiile au arătat că palmele femeilor pot adăposti mai multe bacterii decât cele ale bărbaților, din cauza pH-ului diferit și a folosirii cremelor cosmetice. Prin urmare, este extrem de important să te speli pe mâini cu apă și săpun înainte de curățarea alimentelor, deoarece bacteriile de pe palma ta pot intra în contact cu legumele și cu fructele! 

Citește și acest articol: Evită să pui aceste alimente în frigider! Printre ele: mierea și produsele de patiserie 

Folosești săpun 

Este esențial să îți speli mâinile cu săpun, dar nu și produsele alimentare! Sigur, săpunul ar putea ucide germenii prezenți, dar există mai multe șanse să te îmbolnăvești dacă vei avea de-a face cu o contaminare chimică! Deși s-ar putea să nu ți se pară suficient, când speli legumele și fructele trebuie doar să folosești apă curată. 

Înmoi alimentele în apă 

O altă greșeală este să înmoi produsele alimentare în apă! De fapt, cel mai bun mod de a le spăla este sub un jet de apă, deoarece acest lucru îi permite murdăriei să se scurgă. Această metodă de curățare este foarte importantă, mai ales, pentru legumele cu frunze verzi, precum: varză, salată și spanac. 

Citește și acest articol: Cum speli corect fructele și legumele 

Nu speli alimentele înainte de curățare

De ce să speli o coajă pe care tocmai o vei arunca? Pentru că decojirea poate răspândi germenii în partea interioară a fructului, dar și pe instrumentul de curățare. Cel mai bine este să speli alimentele înainte de curățare, dar și după. Acest principiu se aplică și în cazul fructelor, precum portocalele pe care le poți curăța fără cuțit! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg