Ce alimente și suplimente să nu consumi împreună cu magneziu
Unele alimente și minerale interferează cu absorbția magneziului și îi scad eficacitatea. Așadar, dacă ai nevoie de acest supliment, îți spunem ce nu este bine să consumi împreună cu magneziu.
Crampele musculare, spasmele, oboseala, slăbiciunea, tulburările de somn, insomniile, tremurăturile și senzația de nervozitate sunt doar o parte dintre semnele și simptomele care au putea indica un deficit de magneziu în corp.
Dacă acest lucru a fost confirmat de analizele pe care le-ai făcut, iar medicul ți-a recomandat administrarea de suplimente care îl conțin, este bine să acorzi o atenție deosebită alimentelor și mineralelor pe care le consumi împreună cu magneziu.
Citește și: Poftă de ciocolată? Cu aceste alimente sănătoase și delicioase o poți înlocui fără regrete!
Calciu și magneziu, o combinație nereușită
Dacă ai nevoie să suplimentezi nivelul de magneziu în organism și pe cel de calciu, este bine să iei aceste minerale separat. Calciul „concurează” cu magneziul, iar absorbția mineralelor se reduce, în doze mai mari de 250 mg. Așadar, regula de bază este ca aceste suplimente să fie administrate la două ore distanță.
Nu lua magneziu cu zinc și fier!
Fierul și zincul influențează absorbția magneziului în corp, prin urmare, dacă ai nevoie de toate aceste suplimente, cel mai bine este să le consumi separat, la o distanță de patru ore.
- Prânzul este un moment optim pentru administrarea magneziului.
Ce alimente să eviți când iei magneziu?
Este bine să eviți să iei magneziu împreună cu unele alimente, precum cele care conțin grâu integral și ovăz. Acestea conțin acid fitic, o substanță care poate să împiedice absorbția. Fasolea, orezul, semințele și nucile sunt, de asemenea, bogate în acid fitic. Alte alimente pe care ar trebui să le consumi împreună cu magneziu sunt cele bogate în oxalați, precum: spanac, soia, cartofi, ciocolată și ceai.
Vezi și: Ce suplimente alimentare s-au dovedit utile în caz de balonare și când e cazul să mergi la medic
Bonus: Cele mai bogate surse naturale de magneziu
Poți crește aportul de magneziu și prin consumul de alimente care îl conțin. Cele mai bogate surse alimentare de magneziu sunt: semințe, nuci, spanac, tofu, iaurt, somon, verdețuri, fasole uscate, fructe de avocado, banane, ciocolată neagră și lactate degresate.
Sursă foto: Shutterstock