Salinele, noi atracţii turistice

1 48107 original jpg jpeg

Vrei să pleci la sfârşit de săptămână într-un loc inedit? Alege salinele româneşti, unde te poţi bucura de un peisaj deosebit şi de câteva ore de... sănătate.

Este greu să treci pe lângă o salină fără să fii tentat să-i afli secretele şi legendele care au făcut-o să apară pe harta turistică a României.

Săpate în munte,aflate la câteva sute de metri adâncime,salinele te uimesc cu frumuseţea lor. Fiecare dintre cele cinci saline româneşti,Slănic Prahova,Tg. Ocna,Praid,Cacica şi Turda,este un loc de relaxare,dar şi de tratament,pentru cei care suferă de afecţiuni respiratorii.

Praid,salina unde te relaxezi

Aflată la poalele Munţilor Ghiurghiului şi la 9 km de Sovata,salina de la Praid îi atrage pe toţi turiştii ce vor să-şi petreacă vacanţa pe meleagurile harghitene.

Aflată la 120 m adâncime,ea se întinde pe 1.300 de metri,iar când îi cobori pragul,ai parte de tot confortul:baze de tratament,cafenele,locuri de distracţie şi chiar şi o capelă retrasă,unde te poţi ruga. Mai poţi vizita şi un muzeu al minei de sare,o bibliotecă şi o galerie a vinurilor,unde poţi degusta tot soiul de licori.

La Turda,cea mai veche salină românească

Atestată încă din secolul al XIII-lea,salina Turda este cea mai veche din România. Cele trei mine (Rudolf,Ghizela şi Terezia) şi Galeria Franz Iosef îţi oferă o multitudine de posibilităţi de distracţie.

În Mina Rudolf,există o sală de concerte,teren de sport,bowling,minigolf,dar şi o gondolă imensă. În Mina Terezia,se află celebra cascadă de sare pe peretele nordic,cascadă ce s-a format prin depunerea sării din soluţia salină care se prelingea din galeriile romane.

Slănic Prahova-cea mai mare salină europeană

Aflată pe drumul ce duce de la Cheia la Braşov,salina din Slănic este o bază de tratament de renume european. Aflată la 210 m adâncime,cu o suprafaţă de 78.000 mp,este cea mai mare salină din Europa.

Dacă suferi de boli respiratorii,aerul de acolo are proprietăţi vindecătoare,fiind bogat în ioni de natriu. În afară de baza de tratament,poţi admira statuile sculptate în sare,îi poţi lăsa pe cei mici să se bucure de locurile de joacă sau poţi lua masa în restaurantul de aici.

La Tg. Ocna,loc de tratament şi de relaxare

Situată la doar 15 km de Oneşti,salina de la Tg. Ocna reprezintă un inedit punct de atracţie,de relaxare şi,nu în ultimul rând,un veritabil centru de tratament al bolilor respiratorii.

Aflată la 200 m adâncime,această salină este un loc perfect de a-ţi petrece timpul cu familia:terenuri de fotbal,baschet,tenis de masă,de câmp.

Te poţi ruga la mica biserică Sf. Varvara,îţi poţi cumpăra suveniruri de la magazin şi chiar poţi savura tradiţionalele mâncăruri moldoveneşti în restaurantul de aici.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg