Când vine vorba de alegerea animalului de companie, trebuie să te gândeşti la multe lucruri, cum ar fi: timpul pe care eşti dispus să îl petreci alături de el, dar şi condiţiile pe care poţi să i le oferi. Potrivit unui studiu, prezenţa unui câine în familie poate provoca circa 2.000 de certuri, mai exact 156 de certuri pe an, deoarece responsabilitatea îi poate obosi pe stăpâni. Totuşi, un studiu realizat recent, a constatat că un alt animăluţ simpatic poate aduce armonie şi îţi poate salva relaţia, în cazul în care aceasta nu mai este la fel ca la început.

Potrivit experţilor, deţinerea unei pisici poate fi cheia de succes într-o relaţie. Un studiu realizat de Purina Pro Plan, a constatat că pisicile pot consolida relaţiile şi îl pot ajuta pe stăpân să lege relaţii apropiate cu semenii: „S-a aflat că animelele de companie înveselesc şi transmit o stare bună. Mângâiatul pisicii poate, pur şi simplu, să scadă tensiunea arterială şi să reducă nivelul de cortizol, denumit adesea hormonul stresului‟, a precizat Andrea Syrtash, expert în relaţii, potrivit Yourtango.

Citeşte şi: Concluzii ştiinţifice neaşteptate. Pisicile îşi văd stăpânii ca pe părinţii lor, poate fi chiar mai mult decât o fac câinii

Expertul subliniază, de asemenea, că fericirea poate transforma o persoană într-una atractivă pentru cei din jur: „Calităţile pe care animalele de companie le pot scoate la iveală sunt: mai multă fericire, mai multă relaxare şi posibilitatea de a atrage noi oameni în viaţa noastră‟, a completat ea.

De ce acest animal îţi poate salva relaţia?