Trucuri eficiente ca să te descurci mai bine cu un copil încăpăţânat

1 61805 original jpg jpeg

Comunicarea cu un copil încăpăţânat poate fi frustrantă uneori, ca să nu mai vorbim despre cât de dificil va fi să-l convingi să facă anumite lucruri. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-l aduci pe calea cea bună şi, pe tine, din nou, la normal...

Nu intra în conflict cu el

Regula numărul unu este să nu faci din aceste încercări,adevărate ciocniri de orgolii. Chiar dacă este încă un copil,asta nu înseamnă că cel mic nu are o personalitate puternică. Aşa că,nu permite să se ajungă la discuţii interminabile şi negocieri. Pentru că el va rezista mai mult decât tine,şi-i va face plăcere să-ţi întindă un pic nervii.

Spune-i ce ai de spus şi pleacă

Fii directă şi nu lăsa loc pentru argumente,lamentări şi negocieri. Expune-i punctul tău de vedere şi părăseşte încăperea în care vă aflaţi. Dacă rămâi cu el în cameră,sigur va încerca să te convingă.

Păstrează-te calmă

Cel mai bine este să nu te pierzi cu firea,atunci când vezi că cel mic devine încăpăţânat. Se poate întâmpla ca el să observe agitaţia ta şi asta să-l încurajeze să continue,în speranţa că vei capitula la un moment dat. Dacă te menţii fermă,copilul va conştientiza că lucrurile sunt serioase şi că trebuie să se oprească.

Expune-i şi consecinţele

Nu-l ameninţa,însă îi poţi spune pe un ton calm că ceea ce face nu este bine şi că nu-i vei trece cu vederea această atitudine. Dacă au mai fost cazuri asemănătoare în trecut,el va ştii ce urmează să se întâmple şi,astfel,va ceda de teama unei posibile pedepse.

Nu ceda

Un copil încăpăţânat are ca scop să te facă pe tine să cedezi în faţa lui şi a dorinţei sale de moment. Va fi extrem de persistent în eforturile sale şi,în plus,are acea făţucă inocentă cu care ştie că te va convinge... Nu-i arăta slăbiciune şi nu-i spune că te mai gândeşti. Ideea ar fi să nu creezi precedente în tolerarea anumitor comportamente greşite.  

Laudă-latunci când este cazul

Ce-l face fericit şi atent pe viitor? Laudele tale. Dacă vezi că renunţă la încăpăţânare,mofturi şi rebeliuni,după ceva timp,nu imediat,spune-i că apreciezi acest comportament şi că eşti mândră de el. 

Citeşte şi:

Învaţă să comunici nonviolent cu copilul

E bine sau rău să-ţi lauzi copilul?



Recente

Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg