Remedii pentru dinţi sensibili

1 81053 original jpg jpeg

Simţi o durere de dinţi când mănânci alimente reci? Aceasta este o problemă cu care se confruntă un număr mare de oameni. Ea este cunoscută sub numele de sensibilitate dentară, provocând disconfort şi durere. Dacă amâni momentul ca să mergi la un medic stomatolog, iată câteva remedii naturale care combat simptomele.

Apă cu sare

Apa cu sare este remediul care tratează sensibilitatea dentară în scurt timp, deoarece echilibrează nivelul de pH din gură. Ea creează un mediu alcalin, în care bacteriile nu pot rezista. Pune într-un pahar de apă călduţă o jumătate de lingură de sare fină. Clăteşte gura cu soluţia respectivă. Încearcă să ţii în gură apa cu sare câteva minute, apoi scuip-o şi clăteşte gura cu apă normală. Repetă tratamentul natural de două ori pe zi.

Usturoi

Substanţele prezente în usturoi pot combate sensibilitatea dentară. Usturoiul este sursă de alicină, care-l face un puternic agent antibacterian şi un anestezic natural. Prepară un amestec din: 3 căţei de usturoi pisaţi, 3 picături de apă şi ½ lingură de sare. Aplică pasta obţinută direct pe zona dentară sensibilă şi las-o să acţioneze câteva minute. Clăteşte cu apă călduţă, în care pui jumătatea de lingură de sare. Repetă remediul de două ori pe zi.

Ulei esenţial de oregano

Uleiul esenţial de oregano are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatorii şi antioxidante. Pune pe degetul curat o picătură de ulei esenţial de oregano şi masează zona afectată de durere. Lasă-l să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă de două ori pe zi.

Alternativ, prepară o soluţie din 5 picături de ulei esenţial de oregano, pe care le pui într-un pahar cu apă călduţă. Clăteşte gura cu apa respectivă, de trei ori pe zi.

Limitează consumul de alimente acide

Consumul frecvent de alimente acide şi băuturi carbogazoase poate distruge smalţul, crescând riscul de probleme dentare. Pentru a evita sensibilitatea dentară, evită-le. De asemenea, nu este recomandat să te speli pe dinţi imediat ce ai terminat de mâncat, ci după o jumătate de oră.

Menţine o igienă orală bună

Este foarte important să se menţină o igienă orală, pentru că astfel sunt prevenite toate problemele care pot să apară. Foloseşte o periuţă de dinţi specifică dinţilor pe care-i ai şi spală-te pe dinţi de două ori pe zi. Nu uita să utilizezi apa de gură.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg