Pâine cu banane

1 68048 original jpg jpeg

O poţi mânca atât la micul dejun, la ceai sau cafea, cât şi pe post de gustare între mese.

Această reţetă pe cât este de gustoasă,pe atât de sănătoasă. Zahărul este înlocuit cu sirop de agave (poţi pune şi miere în locul acestuia),uleiul normal cu ulei de cocos,iar făina albă cu o parte de făină de migdale şi o parte de făină integrală,plus fulgi de ovăz.

Ingrediente necesare: 

3 banane mari bine coapte 

3 linguri de ulei de cocos topit

1 ou 

½ ceaşcă de sirop de agave 

¾ linguriţă de sare 

½ linguriţă de extract de vanilie 

½ linguriţă de scorţişoară 

¾ ceaşcă de lapte de migdale 

1 ¼ ceaşcă de făină de migdale 

1 ¼ ceaşcă de făină integrală 

1 ¼ ceaşcă de fulgi de ovăz 

3 linguriţe de praf de copt 

Mos de preparare:        

Preîncălzeşte cuptorul la 176 de grade şi unge o tavă de chec cu puţin ulei de măsline.

Pasează bananele într-un bol mare. Adaugă uleiul de cocos topit,oul,siropul de agave,sarea,extractul de vanilie şi scorţişoara şi laptele de migdale şi amestecă. Când compoziţia s-a omogenizat suficient,continuă cu ingredientele uscate.

Poţi combina într-un bol făina de migdale,făina normală,fulgii de ovăz şi praful de copt. Adaugă acest mix în compoziţia lichidă,treptat,ca să se încorporeze bine şi să nu se formeze cocoloaşe. 

Toarnă compoziţia în formă de chec şi coace-o în jur de o oră – o oră şi 15 minute. La final,ar trebui ca pâinea cu banane să crape deasupra şi să fie aurie. 

Înainte de a o servi,las-o să se răcească complet.

Poţi savura această delicioasă pâine cu banane ca atare sau cu miere ori iaurt deasupra. Dacă nu reuşeşti să o mănânci pe toată,o poţi păstra şi congelată.