Păstrăvi pe pat de ciuperci
De ce ai nevoie: › 4 păstrăvi potriviţi › 500 g ciuperci champignon mici › 4 căţei de usturoi › 1 lingură zeamă de lămâie › 4 linguri ulei de măsline › 4 linguri vin alb sec › oregano uscat › 1 legătură pătrunjel verde › sare › piper
Pentru garnitură:› 500 g roşii cherry › felii de lămâieCum se prepară:
Se curăţă păstrăvii de solzi şi intestine,se condimentează cu sare,după gust,se ung cu ulei,se împachetează în hârtie de pergament unsă bine cu ulei şi se frig pe grătarul bine încins câte 7-8 minute pe fiecare parte.
Între timp,se curăţă ciupercile,se spală,se zvântă în prosoape absorbante şi se prăjesc în ulei bine încins,într-o tigaie mare,largă,pentru a se evapora repede zeama lăsată şi pentru a se prepara ciupercile crocante.
În timpul prăjirii,se presară cu oregano uscat,după gust,se adaugă usturoiul zdrobit,zeama de lămâie şi vinul alb sec. Se potriveşte gustul de sare şi de piper,se adaugă roşiile cherry,se lasă să fiarbă cinci minute şi se dau deoparte de pe foc.
Păstrăvii se servesc calzi,pe pat de ciuperci,garnisiţi cu felii de lămâie şi presăraţi cu pătrunjel verde tocat. Pot fi însoţiţi de cartofi natur şi salată verde,după gustul fiecăruia.