Minirulouri cu cocos

1 53566 original jpg jpeg

Ingrediente:Pentru aluat:250 g alune sau migdale (nesărate) râşnite,150 g zahăr pudră,1 plic zahăr vanilat de la Dr. Oetker,3 linguri cu vârf cacao neagră de la Dr. Oetker, 4 linguri glazură solidă cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker, 1 fiolă esenţă de rom (2 ml) de la Dr. Oetker.

Pentru umplutură:150 g unt moale,150 g zahăr pudră,3 linguri rom,1 fiolă esenţă de rom de la Dr. Oetker,150 g fulgi de cocos

Pentru decor:1 plic glazură solidă cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker,1/2 plic glazură solidă duo de ciocolată albă/neagră de la Dr. Oetker

Cum se prepară:

1 Pentru aluat,se amestecă cu mixerul alunele sau migdalele,zahărul pudră,zahărul vanilat,cacaua,glazura dizolvată conform indicaţiilor de pe plic şi romul. Se pune amestecul la frigider pentru o jumătate de oră. Pentru umplutură,se bat spumă cu mixerul untul,zahărul pudră,romul şi esenţa. Se adaugă fulgii de cocos şi se amestecă bine.

2 Se împarte aluatul în trei părţi egale. Se presară peste sucitor şi pe masă o cantitate mică de zahăr pudră şi se întind bucăţile de aluat sub formă de dreptunghi cu grosimea de circa 5 mm. Se împarte umplutura pe foi şi se rulează cu grijă,de jos în sus. Fiecare bu­cată de rulou se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă peste noapte în frigider.

3 Pentru decor,se dizolvă glazura închisă la culoare conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se toarnă peste rulouri. După ce s‑a întărit glazura de culoare închisă,se stropesc rulourile cu glazura de culoare albă. Se pun la frigider pentru aproximativ ­două ore. Se taie rulou­rile cu un cuţit introdus în apă ­fierbinte.