Papanaşi braşoveni
Ai nevoie de: 500 g brânză dulce de vaci, 2 ouă, 1 pliculeţ praf de copt, 4-5 linguri făină, 1 jumătate linguriţă sare, 2 linguri zahăr pudră, 1 cană ulei dulceaţă, smântână. Pentru decor: zahăr pudră.
Cum se prepară
Într-un vas cu gura largă pui brânza de vaci,ouăle,praful de copt,sarea,zahărul tos şi 3 linguri de făină proaspăt cernută. Frămânţi aluatul 4-5 minute.
Presari făină pe o planşetă,tai aluatul bile mici şi formezi suluri groase cât un deget. Lipeşti capetele şi prăjeşti covrigeii în ulei încins. Din acelaşi aluat,formezi 8 gogoşele pe care le prăjeşti ca pe covrigei.
Scoţi papanaşii pe hârtie absorbantă,după care-i aşezi pe un platou. Îi presari cu zahărul pudră şi umpli golul covrigeilor cu gogoşele. Serveşti papanaşii calzi,cu smântână şi dulceaţă.
Pentru 8 porţii
Preparare 60'
Dificultate medie