Papanaşi braşoveni

1 62012 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 500 g brânză dulce de vaci, 2 ouă, 1 pliculeţ praf de copt, 4-5 linguri făină, 1 jumătate linguriţă sare, 2 linguri zahăr pudră, 1 cană ulei dulceaţă, smântână. Pentru decor: zahăr pudră.

Cum se prepară

Într-un vas cu gura largă pui brânza de vaci,ouăle,praful de copt,sarea,zahărul tos şi 3 linguri de făină proas­păt cernută. Frămânţi aluatul 4-5 minute.

Presari făină pe o planşetă,tai aluatul bile mici şi for­mezi suluri groase cât un deget. Lipeşti capetele şi prăjeşti covrigeii în ulei încins. Din acelaşi aluat,formezi 8 gogoşele pe care le prăjeşti ca pe covrigei.

Scoţi papanaşii pe hârtie absorbantă,după care-i aşe­zi pe un platou. Îi presari cu zahărul pudră şi umpli golul covrigeilor cu gogoşele. Serveşti papa­naşii calzi,cu smântână şi dulceaţă.

Pentru 8 porţii

Preparare 60'

Dificultate medie