Reţetă dulce: Îngheţată de cacao cu portocale

1 70511 original jpg jpeg

Este pur şi simplu delicioasă şi cu greu te vei opri la doar o porţie din această îngheţată de cacao cu portocale.

Ai nevoie de

Pentru îngheţată

4 gălbenuşuri

300 ml lapte

600 g smântână

3 linguri cacao

1 linguriţă esenţă de rom

200 g zahăr

1 portocală

sirop de ciocolată

Pentru vafe

4 ouă

200 g făină

150 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

50 g nuci

100 g zahăr cubic

Mod de preparare:

Pentru îngheţată,baţi gălbenuşurile cu zahărul şi laptele. Pui pe foc şi amesteci până când se îngroaşă compoziţia. Dai deoparte,adaugi cacaua şi esenţa de rom şi,la final,smântâna. Torni îngheţata într-o formă şi o dai la congelator peste noapte. Amesteci îngheţata în primele trei ore din 30 în 30 de minute,pentru a nu se forma cristale de gheaţă.

Pentru vafe,freci gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina,zahărul vanilat şi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi presari nucile măcinate şi zahărul cubic pisat mai mare. Când blatul devine arămiu,scoţi tava,îi tai pătrate şi-l modelezi fierbinte,cu mâna,în forma unor coşuleţe,pe care le laşi la răcit.

Tai portocala felii,o aşezi în coşuleţe,pui îngheţată de cacao,iar deasupra torni sirop de ciocolată.