Ruladă cu portocale

1 53666 original jpg jpeg

Ingrediente:Pentru blat:100 g făină, 3 ouă,100 g zahăr,1/2 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă coajă rasă de portocală.Pentru umplutură: 200 ml frişcă lichidă,1 lingură lichior de portocale,1 portocală. Pentru decor:200 g fulgi de ciocolată

Cum se prepară:

1 Se bat ouăle spumă împreună cu zahărul. Se adaugă coaja de portocală şi se încorporează uşor făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă aluatul într-o tavă de 20x24 cm unsă şi tapetată şi se coace,la foc potrivit,10 minute.

2 Se răstoarnă blatul pe un prosop umezit,se rulează cu tot cu prosop şi se lasă la răcit.

3 Se desface blatul cu ­mare grijă să nu se rupă,se întinde deasupra lui frişca bătută cu lichiorul de portocale (păstrând patru linguri de frişcă pentru decor),se adaugă felii de portocală şi se rulează din nou blatul,cu umplutura în interior.

4 Se unge deasupra cu frişca oprită şi se presară cu fulgi de ciocolată. Se lasă la rece 2-3 ore,înainte de a fi tăiată felii.