Reţeta zilei: Cotlete de porc cu şuncă

1 71808 original jpg jpeg

Dacă nu ştii ce să mai prepari pentru felul principal, noi îţi propunem o reţetă bună de să te lingi pe degete.

De ce ai nevoie pentru cotlete de porc cu şuncă

4 felii cotlet de porc

8 felii şuncă

2 cepe

1 gogoşar

1 ardei capia

2-3 căţei de usturoi

3 roşii

100 ml vin alb

50 ml supă de legume

4 felii caşcaval

6 linguri ulei

sare

piper

Cum se prepară cotlete de porc cu şuncă

Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper după gust şi le ţii la frigider peste noapte. A doua zi le rumeneşti în 3 linguri de ulei,pe ambele părţi.

Separat,toci legumele,le condimentezi cu sare şi piper şi le căleşti în uleiul rămas până când sunt pătrunse. Aşezi cotletele în tavă,pui pe fiecare câte o felie de şuncă,un sfert din umplutura de legume,acoperi cu o altă felie de şuncă şi cu o felie de caşcaval. Presari piper măcinat,torni în tavă vinul amestecat cu supa de legume şi dai tava la cuptor 20-30 de minute.