Reţeta zilei: Cotlete de porc cu şuncă
Dacă nu ştii ce să mai prepari pentru felul principal, noi îţi propunem o reţetă bună de să te lingi pe degete.
De ce ai nevoie pentru cotlete de porc cu şuncă
4 felii cotlet de porc
8 felii şuncă
2 cepe
1 gogoşar
1 ardei capia
2-3 căţei de usturoi
3 roşii
100 ml vin alb
50 ml supă de legume
4 felii caşcaval
6 linguri ulei
sare
piper
Cum se prepară cotlete de porc cu şuncă
Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper după gust şi le ţii la frigider peste noapte. A doua zi le rumeneşti în 3 linguri de ulei,pe ambele părţi.
Separat,toci legumele,le condimentezi cu sare şi piper şi le căleşti în uleiul rămas până când sunt pătrunse. Aşezi cotletele în tavă,pui pe fiecare câte o felie de şuncă,un sfert din umplutura de legume,acoperi cu o altă felie de şuncă şi cu o felie de caşcaval. Presari piper măcinat,torni în tavă vinul amestecat cu supa de legume şi dai tava la cuptor 20-30 de minute.