Reţeta zilei: Cotlete de porc umplute

1 73731 original jpg jpeg

Crocante la exterior şi cu o umplutură moale şi delicată la interior, aceste cotlete îţi vor potoli rapid foamea, mai ales dacă le serveşti cu o garnitură de legume.

Ai nevoie de

3 cotlete mari de porc,fără os

2 linguriţe unt

150 g mazăre congelată

100 g şuncă presată,tăiată cubuleţe

50 g caşcaval,dat prin răzătoarea mică

sare

piper

100 g făină

2 ouă

150 g pesmet

ulei,pentru prăjit

cartofi natur,opţional

feliuţe de lămâie,opţional

Preparare

Topeşti untul,adaugi mazărea şi şunca şi le fierbi până se înmoaie boabele şi scade zeama. Separat,baţi un ou,îl amesteci cu caşcaval şi cu 50 g de pesmet,pui sare şi piper. Îl torni în tigaie şi ţii pe foc până se topeşte caşcavalul.

ccce198d071888e91265bfbff9dc3680 jpg jpeg

Baţi uşor carnea,o condimentezi cu sare şi piper,după gust. Pui 1-2 linguri de umplutură,o îndoi şi o fixezi cu scobitori,astfel încât să nu iasă compoziţia.

3dce0ee02a75c84179f3f6dfaead454d jpg jpeg

Dai cotletele prin făină,pe ambele părţi,le treci prin oul rămas,bătut în prealabil,şi le tăvăleşti prin restul de pesmet. Le scuturi de marginea castronului,ca să cadă excesul.

82ac70f8c0d5733b04fe282b0b878c80 jpg jpeg

Încingi uleiul şi prăjeşti carnea pe ambele părţi,până se străpunge uşor cu furculiţa. O scoţi pe hârtie absorbantă şi,dacă doreşti,serveşti cu cartofi natur şi cu felii de lămâie.

181676771c2bd8ae77a44d05ccd9e0d5 jpg jpeg

Foto:Profimedia