Reţete sănătoase de burger

1 68610 original jpg jpeg

Când ţi-e poftă de un burger bun, nu e nevoie să apelezi la un restaurant fast-food. Îţi poţi prepara acasă propriul burger mai sănătos care conţine numai ce-ţi place ţie, nimic în plus, nimic în minus.

Trucuri pentru un burger sănătos

Când îţi faci un burger,câteva detalii fac diferenţa între unul sănătos şi altul periculos pentru silueta şi sănătatea ta. Iată 3 sugestii!

-În locul maionezei,foloseşte iaurt sau avocado trecut prin blender şi amestecat cu iaurt degresat.

-Alege chifle din făină de secară sau graham,eventual cu seminţe. Ca să nu fi tentată să mănânci exagerat,redu porţia cumpărând chifle ceva mai mici.

-Adaugă mai multe legume şi verdeţuri,cum sunt frunzele proaspete de spanac,rondelele de roşii sau de ceapă,fâşii de castraveţi.

Burger cu peşte

Ai nevoie de

500 g file de peşte

1 căţel de usturoi

coriandru

4 chifle

1 salată

zeamă de lămâie

2-3 castraveţi

sare

piper

Preparare

Mixează bucăţile de file de peşte cu usturoiul tocat,sarea,piperul şi coriandrul măcinat într-un blender până când obţii o compoziţie omogenă. Din ea,formezi chiftele pe care le dai la cuptor,într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Între timp,curăţă şi taie fâşii de castravete,pe lungime.

Extrapont

Dacă te-ai decis să le prăjeşti,le ţii în ulei 4-5 minute pe fiecare parte,până se rumenesc.

Taie chiftelele pe jumătate şi pune între ele foi de salată,o chiftea de peşte şi fâşii de castravete.

Burger cu carne de curcan

Ai nevoie de:

500 g carne de curcan tocată

1 căţel de usturoi

2 felii pâine

2 cepe

caşcaval sau brânză de capră

4 chifle

iaurt degresat

¼ varză

2 morcovi medii

rozmarin

sare

piper

Preparare

Preîncălzeşte cuptorul. Într-o tigaie,căleşte ceapa tocată mărunt şi dă-o deoparte. Amestecă apoi carnea de curcan cu feliile de pâine mărunţite,ceapa călită,usturoiul tocat,sarea şi piperul,după gust. Formează chiftele pe care le aplatizezi puţin cu palmele şi le prăjeşti 3 minute pe fiecare parte,apoi le dai la cuptor pentru 5 minute,ca să se pătrundă. Le presari cu caşcaval ras sau cu brânză dată prin răzătoare şi le mai laşi puţin în cuptorul încins,cu focul închis. Între timp,amesteci iaurtul cu varză dată prin răzătoare,morcov ras şi rozmarinsau alte ierburi aromatice,după cum preferi. La final,tai chiflele în două şi pui între ele un strat de compoziţie cu iaurt şi o chiftea cu carne de curcan peste care mai pui puţin iaurt.

Burger cu carne de pui

Ai nevoie de:

500 g carne de pui tocată

1 ou

1 castravete

roşii cherry

busuioc

4 felii de pâine

1 salată

caşcaval

sare

piper

2 avocado

iaurt degresat

Preparare

Combină carnea tocată cu feliile de pâine tăiate cubuleţe,oul bătut,2-3 roşii mărunţite,sare,piper şi busuioc uscat mărunţit. Formează chiftele pe care le aplatizezi puţin cu palmele şi le rumeneşti pe grătar sau la cuptor. Tot la cuptor poţi pune şi chiflele înjumătăţite. După ce se prăjesc,pune între ele un strat de foi de salată,altul de rondele de roşii,caşcaval ras sau o felie de caşcaval,o chiftea şi pastă de avocado cu iaurt degresat preparată cu ajutorul unui blender,după gust.