Cancerul pancreatic, mai periculos decât alte boli

1 58797 original jpg jpeg

În Europa numărul celor care vor deceda din cauza cancerului pancreatic va creşte în 2014, spre deosebire de cei bolnavi de alte forme de cancer.

Este concluzia unui studiu publicat luna trecută de către cercetători din Italia şi Elveţia.

Cancerul pancreatic este singurul tip de tumoare care,conform previziunilor,va provoca mai multe decese decât în anii precedenţi. Pentru anul 2014,cercetătorii prevăd că în Europa,41.300 de bărbaţi şi 41.000 de femei vor muri din cauza cancerului pancreatic. Aceasta înseamnă 8,respectiv 5.6 decese la fiecare 100.000 de locuitori. Între anii 2000 şi 2004,rata mortalităţii cancerului pancreatic era de 7.6 la 100.000 la bărbaţi şi 5 la 100.000 la femei.

Cercetătorii au colectat informaţii despre populaţie şi ratele de deces pentru cancer în general,dar şi pentru cancerul de stomac,colorectal,pancreas,plămâni,sâni,prostată şi leucemie,de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de la Eurostat,pentru a realiza acest studiu.

Citeşte şi:

Simptome mai puţin cunoscute ale cancerului

Tu ştii să previi cancerul?

„Nevoia de îngrijire medicală de calitate devine din ce în ce mai stringentă în prezent. Din păcate,pacienţii bolnavi de cancer sunt nevoiţi să îndure proceduri complicate,care nu sunt întotdeauna disponibile în spitalele din România. Din acest motiv,o asigurare de sănătate privată reprezintă o adevărată plasă de siguranţă. O astfel de asigurare oferă acces la cei mai buni medici specialişti din lume,la cele mai noi proceduri in cadrul clinicilor de top,oferind o  şansă reală de a învinge boala. Experienţa noastră dovedeşte că pacienţii care deţin o asigurare MediHelp şi au avut posibilitatea detectării timpurie a bolii,precum şi un tratament mai bun,au putut lupta mai uşor împotriva acestei nefericite boli“,este de părere Zahal Levy,Preşedintele MediHelp International.

Pe lângă cancerulpancreatic şi cel de plămâni afectează un număr din ce în ce mai mare de femei. Cercetătorii afirmă ca în 2014 va fi înregistrată o creştere cu 8% în numărul de decese cauzate de această boală.