Ce analize de sânge este necesar să-ţi faci în mod regulat

1 65656 original jpg jpeg

Câteva dintre micile probleme de sănătate pot duce la apariţia complicaţiilor dacă nu sunt depistate la timp. Analizele la sânge joacă un rol important în depistarea unor afecţiuni cu care multe persoane se confruntă. Iată trei dintre cele mai importante.

Anemie

Dacă suferi de anemie,celulele roşii nu transportă suficient oxigen către celelalte celulele ale corpului. Acest lucru se întâmplă din cauza deficitului de fier din organism sau în alte cazuri,corpul nu absoarbe suficientă vitamina B12.Cum te simţi?În caz de anemie,te simţi de parcă nu ai mai dormit de multe zile,ai o senzaţie permanentă de oboseală,ai ameţeli şi ţi se poate întâmpla să ai o respiraţie greoaie. 

Coagularea sângelui

Coagularea sângelui este un proces esenţial pentru corp,întrucât previne hemoragiile,însă în unele situaţii are loc fără motiv. Cauza care duce la formarea cheagurilor de sânge este o afecţiune cunoscută sub numele de trombofilie. Risc crescut de coagulare a sângelui îl au femeile însărcinate,cele care iau pilule contraceptive,fumătorii,persoanele supraponderale şi cele care stau mult pe scaun.

Apar crampe,dureri şi umflături la nivelul membrelor inferioare.

Vânătăi

Vânătăile apar când vasele mici de sânge de la nivelul pielii se sparg. De obicei,persoanele mai în vârstă sunt predispuse la vânătăi,pentru că au pielea mai subţire. Sunt expuşi la vânătăi şi cei care iau medicamente pentru astm sau steroizi.

Apar vânătăi care,de obicei,sunt dureroase.