Ce boli ascund ameţelile

1 57035 original jpg jpeg

Deşi la prima vedere ar putea părea inofensive, în spatele unor banale stări de ameţeală se pot ascunde afecţiuni grave. Nu neglija simptomele şi mergi la doctor să vezi despre ce este vorba!

Stări de leşin, senzaţia că obiectele din jur se învârt ,respiraţie greoaie, pierderi de echilibru...Toate acestea îţi sună familiar? Trebuie să ai în vedere faptul că ai putea suferi de o afecţiune pe care nici n-o bănuiai.

Anemia

Anemia poate provoca stări de ameţeală, din cauza cantităţii mici de oxigen din sângele care irigă organele. În caz de anemie feriprivă, nivelul hemoglobinei - proteina care transportă oxigen în sânge scade sub cel normal. Suplimentele alimentare cu fier şi o alimentele bogate în acest oligoelement rezolvă problema.

Citeste şi:Principalele cauze ale anemiei

Tensiunea arterială oscilantă

Variaţiile tensiunii arteriale,adică trecerea bruscă de la tensiune mare la tensiune mică pot fi una dintre cauzele vertijului. Tensiunea arterială oscilantă poate apărea din cauza producţiei excesive de hormoni la nivelul glandelor suprarenale, a stresului şi a deshidratării. Şi medicamentele antihipertensive pot da stări de ameţeală.

Hipoglicemia

În momentul în care organismul este privat de anumite alimente, din dorinţa de a slăbi sau în lipsa unei alimentaţii corecte, concentraţia de zahăr din sânge scade. Corpul nu mai are de unde să îşi ia energia necesară. Pe acest fond, apar ameţelile însoţite, de cele mai multe ori, şi de dureri de cap.

Spondiloza cervicală

Spondiloza cervicală este o afecţiune degenerativă a coloanei vertebrale. Afectează discurile intervertebrale de la nivelul gâtului şi măduva spinării, precum şi rădăcinile nervilor spinali – ceea ce dă stări de ameţeală.

Hipotensiunea ortostatică

Dacă ameţeşti atunci când te ridici brusc din pat, poţi suferi de hipotensiune ortostatică - incapacitatea organismului de a se adapta rapid la schimbarea poziţiei corpului. Aceasta apare din cauză că inima nu pompează repede sânge înspre creier, însă poţi preveni această neplăcere consumând zilnic 2 litri de apă. Când vrei să te ridici din poziţia culcat sau aşezat, fă-o cu blândeţe, cu mişcări lente.

Otita şi labirintita

Ameţelile, pierderea echilibrului şi stările de vomă se numără printre simptomele care se regăsesc atunci când ai o infecţie la nivelul urechii interne. Dacă ai şi pierderi de auz, nu este exclus să suferi de labirintită, inflamaţia canalelor urechii interne. Pe lângă otită şi labirintită, tumorile la nivelul urechii pot cauza stare de ameţeală, de aceea este recomandată o vizită la medic orelist.

Citeşte şi:Iată ce se întâmplă dacă nu tratezi amigdalita şi otita!



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg