Ce să mănânci când ai intoleranţă la lactoză

1 69066 original jpg jpeg

Dacă ai dubii ce să mănânci când ai intoleranţă la lactoză, acest articol îţi va veni în ajutor cu mai multe sfaturi utile.

Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză au dificultăţi în a-şi gestiona boala, pentru că lactatele sunt o parte importantă din dieta zilnică a omului modern. Iată câteva sfaturi pentru ca organismul să nu fie privat de principiile nutritive de care are nevoie!

Ce să mănânci când ai intoleranţă la lactoză - Nu renunţa la toate lactatele

Gradul de intoleranţă variază de la o persoană la alta. Majoritatea persoanelor cu intoleranţă la lactoză pot digera în mod corect o mică cantitate de lactate, zilnic, mai ales din cele care conţin foarte puţină lactoză.

Astfel de produse sunt:

-brânzeturile tari (învechite)

-iaurtul şi produsele pe bază de lapte fermentat (bacteriile pe care le conţin au transformat deja lactoza, care este astfel tolerată mai bine)

Ce să mănânci când ai intoleranţă la lactoză - Combină lactatele cu mâncăruri grase

În general, simptomele intoleranţei la lactoză sunt mai puţin severe atunci când lactatele sunt consumate în timpul mesei, împreună cu alte feluri de mâncare – în special cu preparatele bogate în grăsimi.

Nu uita însă că efectul porţiilor de lactate consumate în timpul zilei se va însuma. Prin umare, nu consuma decât un produs pe zi - şi în cantitate mică – pentru a afla dacă îl suporţi sau nu.

Ce să mănânci când ai intoleranţă la lactoză - Ia-ţi necesarul de calciu din alte surse

Una dintre cele mai mari provocări pentru persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză este găsirea unor surse de calciu. Cum lactatele sunt sursa principală de calciu din dieta unui om modern, poate fi destul de dificil să găseşti alte surse. Însă nu şi imposibil!

Neputându-ţi lua suficient calciu din lactate, trebuie să găseşti alte produse alimentare care să-şi furnizeze acest mineral.

O sursă bună de calciu sunt legumele cu frunze verzi (spanacul, spre exemplu), fructele oleaginoase (migdalele), leguminoasele (mazărea), dar şi anumite apele minerale. Nu vor înlocui complet produsele lactate, dar furnizează organismului necesarul de minerale.

Citeşte şi:

Cum să scazi colesterolul fără pastile

3 remedii „de casă“ contra sinuzitei