Loţiuni pentru corp care ţin ţânţarii la distanţă

1 69902 original jpg jpeg

Te numeri printre acele persoane de care sunt atrase ţânţarii? Înainte de a cumpăra tot felul de pastile şi loţiuni care conţin substanţe chimice, află cum se prepară loţiunile pentru corp care ţin ţânţarii la distanţă.

Ţânţarii sunt atraşi de unele persoane din cauza mirosului acestora,dar sunt influenţaţi şi de lumină,căldură şi umiditate. Există metode naturale,care nu au efecte adverse pentru piele sau pentru sănătate,care pot alunga ţânţarii.

Loţiunea cu ulei de eucalipt

Folosit încă din 1940,uleiul de eucalipt este unul dintre cele mai eficiente repelente naturale,deoarece poate ţine la distanţă ţânţarii chiar şi trei ore după ce a fost aplicat. Loţiunea se prepară foarte simplu. Amesteci o parte ulei de eucalipt cu 10 părţi ulei de alun şi aplici soluţia pe piele,prin pulverizare,pe zonele expuse. Nu aplica pe haine,deoarece uleiul le poate păta.

Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă are numeroase întrebuinţări,mai ales în aromoterapie,deoarece relaxează şi înlătură durerile de cap. Poţi zdrobi fructe proaspete de lavandă sau poţi folosi direct uleiul,pe care-l aplici la încheieturi,precum glezne sau mâini. Aroma lui puternică va îndepărta ţânţarii. În plus,uleiul de lavandă are şi rol antiseptic,calmând mâncărimea înţepăturilor de ţânţari.

Loţiune cu scorţişoară

Pe lângă faptul că este un condiment care dă o savoare aparte preparatelor,uleiul de scorţişoară poate îndepărta ţânţarii de tine. Aplicat direct pe piele poate provoca iritaţii,aşa că nu-l folosi simplu. Amestecă 24 de picături de ulei în 120 ml apă. Pulverizează loţiunea pe piele,pe haine sau chiar prin casă şi ţânţarii nu te vor mai deranja.

Ulei de cimbru

Când vine vorba de substanţele care acţionează ca un repelent împotriva ţânţarilor,uleiul de cimbru se numără printre cele mai eficiente. Combină patru picături de ulei de cimbru cu o lingură de ulei de jojoba şi 60 ml apă. Pulverizează loţiunea direct pe piele şi întinde-o cu mâna.

Ulei de iarba mâţei

Iarba mâţei este o plantă care face parte din familia mentei,fiind o armă redutabilă împotriva ţânţarilor. Aplicat direct pe piele,acest ulei poate ţine ţânţarii la distanţă 2-3 ore. Dacă stai mai mult timp în aer liber,nu uita să-l reaplici după acest interval orar.