Nucile verzi, doctorii inimii tale

1 71273 original jpg jpeg

Ştiai deja că nucile sunt indicate pentru scăderea colesterolului deoarece conţin acizi graşi Omega-3. Însă, la fel de bune, sunt şi nucile verzi. Uite bine de ce este indicat să faci o cură cu aceste fructe!

Nucile verzi nu pot fi consumate crude,ci doar preparate,după ce le este îndepărtată coaja verde. Aceasta nu trebuie aruncată,deoarece este benefică în tratarea afecţiunilor dermatologice. Nucile verzi pot fi consumate în două feluri,sub formă de dulceaţă,sau sub formă de lichior. Pentru a prepara dulceaţă trebuie să îndepărtezi coaja de la nuci. Se amestecă nucile cu zahăr,apă şi suc de lămâie şi se fierb până când siropul se încheagă. Pentru sirop ai nevoie de 20 de nuci verzi taiate felii,1 l de alcool,1,5 l de apă,400 g zahăr şi scorţişoară după gust. O parte din apă şi alcool se amestecă cu nucile şi se pune într-o damigeană. Se lasă 10 zile agitând din când în când damigeana. Se strecoară,iar esenţa de nuci se amestecă cu celelalte ingrediente. Se pune în sticle şi se consumă după 4 săptămâni.

Nucile verzi conţin săruri minerale (cum este cupru şi zinc),provitamina A,vitamine din complexul B,vitaminele C,E,F,P.  Chiar dacă nucile sunt mai bogate din punct de vedere caloric decât carnea,ele conţin mai puţine toxine.

Citeşte şi:

De ce sunt bune nucile pentru sănătate

Slăbeşte cu nuci şi seminţe

Benefice pentru inimă

Nucile sunt o sursă importantă de antioxidanţi. Aceştia nu doar că reduc colesterolul din sânge,dar reglează şi tensiunea arterială. De asemenea,consumate constant,ele întăresc pereţii vaselor de sânge şi scad riscul de producere a infarctului miocardic,şi a altor,afecţiuni cardiovasculare cu 30%. Cel mai indicate sunt după mesele ce abundă în preparate grase,deoarece mai atenuează din efectele nocive asupra organismului.

Bogate în cupru

Poate nu ştiai,dar această substanţă este esenţială dacă vrei să previi anemia,reumatismul sau artroza. În plus,acizii graşi Omega-3,în combinaţie cu fitosterolul şi antioxidanţii din nuci sunt un bun mod natural de prevenţie a cancerului de sân,şi chiar tratare,reducând dimensiunea tumorilor. Nu trebuie uitate nici benecifiile asupra fertilităţii masculine,nucile verzi,fiind indicate în caz de impotenţă şi sterilitate.

Coaja nucilor ameliorează varicele

După ce ai curăţat nucile pentru dulceaţă nu arunca coaja lor,deoarece este de mare ajutor în ameliorarea varicelor. Amestecaţi-o cu alcool pur şi lăsaţi-o la macerat 10 zile. După ce ai strecurat tinctura o aplici pe zonele cu probleme şi vei vedea că uşor,uşor varicele nu vor mai fi la fel de vizibile. Şi negii pot fi vindecaţi cu coajă de nuciverzi. Masează-i uşor cu coaja proaspăt tăiată de 3 ori pe zi timp de o săptămână.