Remedii naturiste din rădăcină şi frunze de hrean

1 71871 original jpg jpeg

Rădăcina şi frunzele de hrean pot trata bronşitele, sinuzitele, paradontoza, reumatismul, gripa şi răcelile, dar te scapă şi de anemie, îţi îmbunătăţesc digestia. Din rădacina de hrean sau din frunze se obţin mai multe tratamente naturiste pentru afecţiunile deja amintite.

Siropul de hrean

Pentru tratarea sinuzitei,poţi încerca siropul de hrean. Este de ajuns să iei o linguriţă pe zi. Iată cum se prepară:în primul rând,dai prin răzătoare o rădăcină de hrean,apoi adaugi 4 linguri de miere. După aceea,treci amestecul printr-un tifon şi obţii siropul.

Vinul cu hrean

Pentru îmbunătăţirea digestiei sau pentru stimularea şi reglarea activităţii cardiace,contra anemiei şi pentru prevenirea pietrelor la rinichi este indicat să apelezi la vinul cu hrean. Modul de preparare al vinului cu hrean este acesta:într-un litru de vin roşu pui 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină. Astupi sticla şi laşi la macerat 8 zile,după care filtrezi.

Iei 3-4 linguri din acest vin,în fiecare zi. Şi durerile intense de dinţi sunt domolite cu ajutorul acestui remediu natural.