Beneficiile uleiului esenţial de coada şoricelului

1 68238 original jpg jpeg

Uleiurile esenţiale sunt folosite în produsele cosmetice, deoarece sunt uşor accesibile şi mai ieftine decât cele mai multe produse de înfrumuseţare. Aceste uleiuri sunt benefice şi esenţiale pentru că sunt pe bază de plante. La fel este şi uleiul esenţial de coada şoricelului.

Produsele de înfrumuseţare existente au efecte variate şi care de multe ori nu sunt benefice pentru sănătate. Lumea încearcă să reducă folosirea acestor produse şi să le aleagă pe cele naturale. Dacă vrei să-ţi schimbi stilul de viaţăşi să fii sănătoasă cu ajutorul uleiurilor esenţiale,atunci trebuie să ştii şi despre beneficiile plantei coada şoricelului.

Beneficiile uleiului esenţial de coada şoricelului:1. Ajută în tratarea rănilor

Numele latin al plantei coada şoricelului reflectă contextul său bogat. În cazul în care miturile sunt pentru a fi crezute,se spune că Centaur Chiron i-a dat această plantă lui Ahile pentru a vindeca rănile suferite pe câmpul de luptă. Aşadar,nu există nicio îndoială că această plantă are puteri de vindecare. Planta coada şoricelului este procesată şi transformată în ulei esenţial. Când acest ulei este aplicat pe rană,se va forma o crustă protectoare care nu permite ca rana să se infecteze. Astfel,aceasta acţionează ca un antiseptic şi ajută la tratarea rănilor minore.

2. Ajută împotriva spasmelor

Spasmele sunt incomode,iar cei care suferă de spasme vor confirma acest lucru. Studiile arată că planta coada şoricelului poate vindeca sau ajuta contracţiile extreme ale corpului. Astfel,aceasta oferă răgaz celor care suferă de atacuri spasmodice recurente.

3. Acţionează ca agent digestiv

Persoanele care suferă de tulburări digestive vor găsi un remediu prin folosirea acestei plante. Uleiul extras din planta coada şoricelului,atunci când este consumat în dozele prescrise,poate ajuta la tratarea problemelor digestive şi poate stimula starea de sănătate a intestinului.

4. Acţionează ca un diaforetic

Majoritatea suferim deretenţie de apă,la un moment dat. Aceasta este cea care nu ne lasă să slăbim. Scapă de toxine,săruri şi apa în exces din organism,cu ajutorul acestui ulei esenţial. Acest lucru va duce la pierdere numărului de kilograme. O dată ce ai scăpat de kilogramele dorite,te simţi mult mai bine.

5. Este un bun expectorant

Uleiul esenţial de coada şoricelului este un expectorant natural. În cazul în care suferi de o congestie,câteva picături din acest ulei esenţial va ajuta tractul respirator,în cel mai scurt timp.

6. Acţionează ca un emolient

Acest tip de ulei esenţial poate face ca pielea să arate mai tânără,strălucitoare şi sănătoasă. Acesta este benefic în cazul în care suferi de acnee sau alte infecţii ale pielii.

7. Te ajută să dormi

Planta coada şoricelului are efect calmant care te ajută să adormi. Acest ulei esenţial are efecte calmante asupra creierului,nervilor şi muşchilor din corp. Chiar şi cei care suferă de depresie şi modificări de comportament pot apela la acesta.  

 8. Stimulează funcţiile metabolice ale organismului 

Uleiul esenţial de coada şoricelului ajută la stimularea funcţiilor metabolice ale organismului,cum este absorbţia nutrienţilor esenţiali,precum şi descompunerea alimentelor. În cazul în care metabolismul corpului este amplificat,va fi capabil să-l asimileze mai uşor.

9. Ajută la reducerea hipertensiunii arteriale

O doză uşoară şi reglementată de ulei esenţial de coada şoricelului se spune că ajută chiar şi la reducerea hipertensiunii arteriale. Acest ulei are proprietăţi care ajută la scăderea tensiunii arteriale în mod eficient,fără efecte secundare.

10. Este anti-cicatrizant

Uleiul esenţial de coada şoricelului are efecte anti-cicatrizante. Aplică acest ulei esenţial peste cicatricile lăsate de acnee,sarcină sau orice rană,iar în termen de câteva săptămâni,aceasta va dispărea de pe piele.

Uleiul esenţial de coada şoricelului a fost folosit pentru tratarea mai multor probleme de sănătate. Acesta a fost studiat şi s-au confirmat proprietăţile benefice pe care le are. Aşadar,nu ezita să-l încerci atunci când ai nevoie.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg