Ciocolata neagră scade colesterolul

1 79384 original jpg png

Ciocolata neagră este desertul prietenos cu silueta şi cu sănătatea ta. Pentru că aduce o mulţime de beneficii întregului organism, este recomandată să fie consumată zilnic, desigur, în cantităţi potrivite.

Cu un conţinut ridicat de fenoli, ciocolata neagră ajută la întărirea sistemului imunitar. În plus, datorită flavonoidelor şi antioxidanţilor pe care îi conţine într-o cantitate mai mare decât cea cu lapte sau cea albă, acesta menţine sănătatea inimii.

Scade colesterolul rău

Potrivit Universităţii de Medicină Integrativă din Michigan, s-a contatat că ciocolata neagră poate duce la micşorarea nivelul colesterolului rău (LDL), reduce riscul cheagurilor de sânge, ajută la micşorarea presiunii arteriale, creşte nivelul de serotonină şi endorfine, oferind organismului mineralele de care are nevoie, precum calciul sau potasiul.

Menţine silueta

Dacă vrei să slăbeşti sau să previi acumularea kilogramelor în plus, poţi consuma cu încredere ciocolată neagră, însă nu în cantităţi mari, ci doar câteva cuburi pe zi. Deoarece este bogată în antioxidanţi, ajută la reducerea inflamaţiilor apărute la nivel superior.

Alege sortimente de calitate

Este recomandat să acorzi atenţie ingredientelor menţionate pe etichetă, deoarece există şi sortimente cu un conţinut scăzut de cacao. Pentru a te bucura la maximum de beneficiile pe care le aduce organismului, e bine să mănânci ciocolată cu un procent ridicat de cacao, de minimum 60%. În plus, e bine să eviţi ciocolata cu zahăr adăugat sau arome artificiale.

Nu bea lapte după ce ai mâncat ciocolată neagră

Laptele poate minimaliza efectul antioxidanţilor din ciocolată, de aceea nu este recomandat să le consumi împreună, ci mai degrabă să le mănânci separat.

Când este contraindicată

Deşi aduce o mulţime de beneficii sănătăţii, ciocolata neagră poate fi contraindicată în cazul anumitor probleme de sănătate. Persoanele care au sensibilitate la cofeină, cele care au probleme cu rinichii sau au frecvent migrene ar fi bine să evite consumul de ciocolată neagră.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg