Circulaţia sângelui deficitară. 5 simptome la care să fii atentă

circulaţia sângelui deficitară jpeg

Oamenii au circulaţia sângelui deficitară din diferite motive. La unii, aceasta este legată de o problemă de sănătate, iar la alţii este genetică. Oricare ar fi motivul, conştientizarea este vitală. Corpul va lua sânge de oriunde găseşte pentru a proteja cele mai importante zone, iar acest lucru poate duce la durere şi probleme cu membrele.

De cele mai multe ori circulaţia sângelui poate fi îmbunătăţită. Modificarea dietei şi sportul pot stimula circulaţia sângelui. Trebuie doar să fim conştienţi de problemă şi să nu-i ignorăm simptomele, deoarece acestea ar putea dezvolta mai multe probleme de sănătate.

Circulaţia sângelui deficitară - Iată care sunt simptomele care te ”anunţă” că sângele nu circulă normal în organism:

1. Mâini şi picioare reci pe tot parcursul anului

Circulaţia sângelui deficitară poate fi văzută pe mâinile şi picioarele noastre.  Principalul motiv pentru care ai mâinile şi picioarele reci este din cauza faptului că sângele oxigenat nu ajunge la extremităţi. este normal ca iarna să te confrunţi cu mâini şi picioare reci, dar dacă observi că problema persistă pe tot parcursul anului, inclusiv vara, atunci este o problemă.

Circulaţia sângelui deficitară - 2. Senzaţie de amorţeală şi furnicătură în mâini şi picioare

Este absolut normal să ai furnicături în mâini sau picioare dacă ai stat în aceeaşi poziţie. problema apare când senzaţia de amorţeală apare fără motiv. S-ar putea să stai normal şi să simţi brusc senzaţie de furnicături în mâini sau picioare. Mergi la un medic dacă te confrunţi cu aceste neplăceri.

3. Lipsă de energie, chiar şi atunci când dormi suficient

Un alt simptom pentru circulaţia sângelui deficitară este că dormi suficient şi mănânci sănătos, dar totuşi te simţi obosită. E ca şi cum nu ai suficientă energie pentru a face faţă activităţilor zilnice.  În loc să fie energie, ar putea fi de fapt cantitatea de fier pe care o ai în corp. Ar putea fi o lipsă de oxigen, care este conectată la acel mineral. Sângele tău conţine oxigen.

Acest lucru este vital pentru toate părţile corpului, inclusiv muşchi şi creier. Dacă nu obţin oxigenul, încep să se deterioreze. Nu contează cât de multă proteină mănânci dacă nu este îmbunătăţit fluxul sangvin oxigenat. Oboseala este extrem de frecventă. Problema este că se trece cu vederea, dar ea este un simptom al atâtor alte probleme de sănătate! Află cauza din spatele oboselii adresându-te unui medic.

Circulaţia sângelui deficitară - 4. Ameţeală, lipsă de concentrare şi atenţie

Concentraţia slabă, memoria şi echilibrul sunt legate de lipsa de oxigen din cauza circulaţiei sangvine necorespunzătoare. Creierul nu primeşte globulele roşii de sânge de care are nevoie, aşa că nu va mai funcţiona la capacitate maximă. De asemenea, ameţelile şi durerile de cap sunt destul de frecvente din cauza circulaţiei sangvine deficitare. Acestea sunt adesea văzute ca stări de stres sau de deshidratare, dar recomandat este să afli care este cu adevărat cauza.

5. Pielea uscată, în ciuda consumului de apă

Circulaţia sângelui deficitară se vede prima dată pe piele. Chiar dacă bei suficientă apă, tegumentul se poate usca, devenind aspru şi iritat. Apa prezentă în corp este direcţionată în altă parte pentru a contracara problema sângelui. Utilizarea cremelor poate ajuta la repararea daunelor, dar nu o trata problema.

Credit foto: www.positivehealthwellness.com