„O investiţie într-o călătorie este o investiţie în tine”,spune Matthew Karsten.

Există întocmită o listă cu cele 10 ţări pe care trebuie să le vizităm măcar o dată în viaţă. Aceasta este făcută după listele şi sondaje de pe Lonely Planet,Telegraph,Business Insider,Thrillist şi Rough Guides.

Ţări pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă - Iată care sunt aceste 10 ţări:

Noua Zeelandă

Nu este cineva care a fost în Noua Zeelandă şi să nu se îndrăgostească imediat de această ţară enigmatică. Este locul preferat de turişti,deoarece are multe locuri minunate făcute de om,dar şi de natură.

Noua Zeelandă este cu adevărat magnifică cu păduri preistorice,plaje răspândite,munţi şi izvoare remarcabile. Coexistenţa între maori şi oamenii din Europa formează baza distinctivă a culturii din această ţară.

În plus,este una dintre cele mai accesibile ţări pentru călătorit,datorită infrastructurii bine dezvoltate şi a serviciilor pe care le oferă. Produsele alimentare,vinul şi berea din această ţară oferă călătorilor un simţ suprem al gustului.

  

Australia trebuie şi ea inclusă pe lista cu top 10 ţări pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă

  

Australia nu este doar o ţară,ci un continent. În enormitatea ei,se află o lume care este bogat diversificată etnic şi cultural,cu peisaje minunate şi numeroase locuri pentru divertisment.

Un climat cu soare pe tot parcursul anului este unul dintre cele mai importante motive din spatele australienilor,care a condus la un focar cultural proeminent de viaţă,prin plaje vibrante şi tabere în afara oraşului.

Australia este o naţiune de sociabilitate,cu un spirit viu şi relaxat foarte evident. O călătorie în Australia poate fi costisitoare,dar dacă faci rezervările din timp,costurile sunt mai mici.

Japonia

Această ţară este un amestec unic de tradiţie şi inovaţie. Superbele patrimonii culturale şi religioase din trecut coexistă extraordinar cu realizările arhitecturale şi tehnologice din prezent.

Există multe temple budiste spectaculoase şi altare peste tot în Japonia,dintre care majoritatea sunt în Kyoto,cunoscută drept capitala culturală a Japoniei. Celelalte oraşe bogate cultural care merită să fie vizitate sunt Nara şi Kanazawa.

Muntele Fuji,Palatul Imperial,Hiroshima Peace Memorial Park,Insula Itsukushima,Parcul Naţional Osaka,Parcul Naţional Chubu-Sangaku şi Alpii japonezi sunt unele dintre celelalte locuri notabile care trebuie vizitate.

Thailanda, în TOP 10 ţări pe care să le vizitezi măcar o dată în viaţă

Cu o istorie intrigantă,Thailanda este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din sud-estul Asiei. Pentru anticele temple budiste şi palatele frumoase,insulele curate şi parcurile naţionale,Thailanda este pentru toate tipurile de turişti.

Capitala Bangkok,cu străzile pline de viaţă şi mall-uri gigantice,controversează puternic cu satele liniştite de pe dealuri. Dar această diversitate este exact ceea ce face ca Thailanda să fie o destinaţie fascinantă pentru turişti. În plus,mâncarea thailandeză este foarte gustoasă,iar oamenii sunt foarte conviviali.

Spania

O călătorie în Spania este sigur pentru cei care vor să se mai întoarcă din nou şi din nou. Aşa cum spun şi ei,acolo nu este doar Spania,sunt mai multe,făcând referire la diversele peisaje şi culturile naturale ale ţării. Chiar şi aşa,niciun turist nu pleacă dezamăgit din Spania.

Carnavalurile pline de viaţă,mâncarea rafinată şi viaţa de noapte animată,împreună cu plajele sale impresionante,insulele şi fauna sălbatică fac din Spania o destinaţie perfectă pentru turişti. În plus,acolo se găsesc şi oraşele istorice bogate cu artă,care sunt un patrimoniu cultural.

Fie că este vorba despre Catalonia,Madrid sau Ţara Bascilor,există întotdeauna o mulţime de locuri pe care le poţi vizita în Spania. În afară de cele două mari oraşe,Barcelona şi Madrid,această ţară mai este faimoasă pentru arenele de fotbal ionice,iar alte oraşe notabile pentru a fi vizitate sunt Sevilla,Valencia,Granada,Malaga şi Bilbao.

Ţări pe care să le vizitezi măcar o dată în viaţă - Portugalia

Cu propria sa cultură distinctă,limba şi bucătăria,Portugalia este fermecătoare pentru plajele pe care le are,peisajele şi satele medievale. Frumuseţea sa estetică a rămas în mare parte neatinsă de turişti,spre deosebire de alte destinaţii majore europene de călătorie.

Portugalia este o destinaţie care răspunde aşteptărilor călătorilor. Turul poate începe din capitală,Lisabona,şi apoi spre oraşele de pe coastă,bucurându-te de mâncarea bună şi vinul pe care-l au.

Geografia ţării este diversă şi variază de la munţii din nord,parcurile naţionale şi terenurile cu viţă de vie,satele şi plajele care se află de-a lungul coastei de sud. Mai multe decât atât,Portugalia este o destinaţie relativ ieftină în comparaţie cu alte destinaţii europene.

Mexic

Mexicul este o ţară cu plaje frumoase,cu o cultură diversificată,naturală. În afară de fascinanta capitală Ciudat de Mexico,alte locuri notabile pe care le poţi vizita în Mexic sunt Merida,Todos Santos,San Miguel de Allende,Huatulco şi Puebla.

Sunt multe locuri pe care le poţi vizita în Mexic,mai ales dacă eşti un iubitor al plajelor,soarelui,acolo fiind cele mai multe şi,care nu se mai sfârşesc. Mexic are o anumită aură,cu civilizaţii antice,mariachi şi să nu uităm de Zorro.

Acolo descoperi ruinele mayase şi aztece,junglele,oraşele coloniale,oraşele pline de viaţă,plajele din Cancun şi Guatemala,Mexic fiind o ţară imensă.

 Canada, în TOP 10 ţări pe care să le vizitezi măcar o dată în viaţă

Canada este cea mai mare ţară din America de Nord,cu uriaşe locuri pline de munţi grandioşi,păduri virgine şi linii de coastă remarcabile. La toate aceste minuni iau parte peisajele uluitoare,fiind atmosfera primitoare care se arată în întreaga ţară.

Aceasta este ţara care oferă călătorilor o gamă largă de experienţe. Se poate merge în camping pe Insula Vancouver,în plimbare pe străzile oraşului Toronto sau escaladarea vârfurilor de pe Canadian Rockies.

Pădurile de pini din est,împreună cu comunităţile pline de viaţă de pe coastă sunt excelente pentru o excursie vara. În timp ce,Quebec este perfect pentru schi în timpul iernii.

Nepal

Situat în inima munţilor Himalaya,între cei doi mari vecini,China şi India,Nepal este o lume în sine. Nicio ţară din lume nu oferă o asemenea gamă largă de experienţe într-o astfel de zonă mică.

Unele dintre cele mai bune locuri din lume pentru drumeţii şi alpinism sunt situate în această ţară. Opt din zece cei mai înalţi munţi din lume sunt aici. Este,probabil,cel mai bun loc pentru turistul care vrea să se aventureze,cu posibilităţi nelimitate de safari,rafting şi parapantă.

Cu toate că primul lucru care ne vine în minte când ne gândim la Nepal este zăpada de pe vârfurile Himalayei,natura nu este singurul aspect enigmatic al acesteui ţări. Katmandu,capitala este un oraş plin de temple care prezintă un amestec unic de hindus şi religii budiste moştenite.

TOP 10 ţări pe care să le vizitezi măcar o dată în viaţă - Italia

Pământul oamenilor frumoşi,cu o mâncare delicioasă,Italia este destinaţia de vis pentru orice călător. Are într-adevăr multe de oferit  turiştilor,de la artă la natură,mâncare şi un climat frumos. Chiar şi cei mai exigenţi călători o să fie mulţumiţi de ceea ce o să vadă.

Este o ţară care se mândreşte cu terenuri izbitoare şi dealuri pitoreşti. Trebuie să adăugăm faptul că,urmele istoriei culturale este omniprezentă în Italia. Civilizaţia romană şi epoca Renaşterii,sunt unice şi sunt cele care vor oferi o experienţă de neuitat.

Pe lângă Roma,alte locuri notabile pentru vizitat sunt căile navigabile din Veneţia,arhitectura din Toscana şi plajele din Sicilia. Un lucru sigur este că în ceea ce priveşte mâncarea,vei fi tratat cel mai bun,fie că este servit la Roma sau în zonele rurale ale acestei ţări.

Congestie nazală remedii

Credite foto:www.lifehack.org