Flori de câmp. Top 5 cele mai frumoase: de la sânziene la cicoare

flori de câmp jpeg

Îţi place şi ţie să culegi flori de câmp, cu care să-ţi decorezi casa sau să împleteşti coroniţe? Odată cu venirea verii, te poţi bucura în voie de sânziene, margarete, cicoare, floarea-miresei - şi multe alte plante care înmiresmează câmpurile şi poienile. Iată un top cu cele mai frumoase flori de câmp.

1. Cele mai frumoase flori de câmp - Sânzienele aduc bunăstare

De Sânziene, româncele obişnuiesc să împletească coroniţe din aceste flori de câmp galbene. Acestea se purtau pe cap sau se ţineau la ferestre, ca să apere de rele şi să aducă bunăstare. Planta se folosea şi la colorarea ţesăturilor. Infuzia e bună pentru circulaţie şi are, se spune, efect afrodiziac.

LadysBedstrawLarge jpg jpeg

2. Ruscuţa, asemănătoare cu macul

Poartă numele ştiinţific de Adonis aestivalis – iar popular i se spune Ruscuţă sau Cocoşel-de-câmp. Pătează cu roşu-cărămiziu lanurile de cereale şi este adesea confundată cu macul. Ruscuţa de vară este foarte toxică: înghiţită în stare proaspătă, provoacă o diaree puternică şi colici severe. Surata ei, Ruscuţa de primăvară (Adonis vernalis) este folosită în laboratoarele de specialitate pentru obţinerea unor preparate cu acţiune diuretică şi calmantă.

ruscuta JPG jpeg

3. Cele mai frumoase flori de câmp: Cicoarea, ruptă din cer

Culoarea ei de un albastru deschis te încarcă pozitiv pentru întreaga zi. Înlocuieşte cu brio cafeaua. În vechime, cicoarea (Cichorium intybus) era considerată un antidot în caz de otrăvire. Iarna, femeile din Moldova puneau cicoarea în scăldători, împreună cu iarba-mare şi fierea-pământului, ca să-i protejeze pe cei mici de răceli şi crampe.

Chicory jpg jpeg

4. Floarea miresei, semnul purităţii

De pe lista cu cele mai frumoase flori de câmp nu poate să lipsească Gipsăriţa, Floarea miresei sau Gypsophila paniculata. Arată ca o rochie dantelată, îmbogăţită cu o multitudine de inflorescenţe albe. Este preferată de mii de femei, datorită culorii sale albe semn al purităţii (există şi specia cu floricele roz). Are efect diuretic, depurativ (elimină toxinele), cicatrizant şi expectorant.

floarea miresei jpg jpeg

5. Cele mai frumoase flori de câmp - Margareta, planta sacră

I se mai spune şi ochiul-boului sau romaniţă-mare. Chrysanthemum leucanthemum se deschide când răsare soarele şi îşi închide petalele la asfinţit. Pentru nordici este o plantă sacră, căci aparţinea zeiţei primăverii, Ostara. Semnifică puritatea şi este adeseori asociată cu sufletul inocent al copiilor. Are efecte diuretice, cicatrizante, antiinflamatoare.

b57f59323de47499f32c93e1ef47b33e jpg jpeg

Sursa foto: casa-gradina.ro



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg