Totul despre orhideea de Singapore

1 47068 original jpg jpeg

Orhideea face parte din cea mai numeroasă familie a plantelor cu flori şi este, fără îndoială, cea mai elegantă, o adevărată regină a florilor.

Pe aceeaşi temă:

Cum îngrijeşti Palmierul doamnei

Condimente la ghiveci

Orhideea de Singapore conţine peste 1500 de specii,cu dimensiuni variate,de la câţiva centimetri până la peste un metru înălţime.

Cum o îngrijeşti

Deşi este o plantă tropicală,orhideea nu are nevoie de temperaturi ridicate pentru a supravieţui,căldura prea mare îi face chiar rău. Lumina directă a soarelui îi arde frunzele,iar lumina insuficientă scade şansele ca planta să înflorească. Orhideea săănătoasă are frunzele verde-deschis. Dacă sunt mai închise la culoare,înseamnă că planta nu are destulă lumină,dacă sunt galben-verzui,primeşte prea multă. Cel mai bine este să aşezi planta spre nord sau vest. Plata se udă atunci când pământul din ghiveci s-a uscat,şi udarea se va face dimineaţa. În perioada de înflorire,orhideea se va uda mai des şi se vor stropi frunzele o dată la câteva zile. În ghiveci se va pune compost special pentru orhidee,aerisit,să nu se strângă în jurul rădăcinilor. Temperatura ideală este 20-26 grade Celsius.

Fertilizare

Se va face de două ori pe lună,mai puţin în timpul iernii. Se foloseşte îngrăşământ cu azot,fosfor,potasiu şi fier. O dată la doi ani,primăvara,după ce a înflorit,planta trebuie mutată în alt ghiveci.

Cum se înmulţeşte

Orhideea de Singapore se poate înmulţi prin butaşi,pe care îi iei de pe tulpinile bătrâne şi îi plantezi în compost proaspăt,uscat.