Aduceţi norocul în casă cu arta Feng Shui

1 51938 original jpg jpeg

Filosofia orientală Feng Shui porneşte de la principiul că spaţiul de locuit este o oglindă a vieţii omului. Pentru succes în dragoste, spor la bani şi şanse în carieră, folosiţi-vă, deci, de cele cinci elemente pentru a atrage energiile pozitive în cămin.

În ştiinţa Feng Shui,fiecare colţişor al casei are un rol precis în desăvârşirea vieţii proprietarilor.

Bazată pe teoria celor cinci elemente (Pământ,Metal,Apă,Lemn şi Foc),dar şi pe principiile Yin şi Yang,ea oferă sfaturi şi remedii pentru a avea un cămin armonizat din punct de vedere energetic,în care abundă bogăţia,fericirea,longevitatea şi copiii sănătoşi.

Fluxul Chi/Qial energiei vitale trebuie stimulat în permanenţă,iar poziţionarea corectă a obiectelor în casă îl întreţine.

Energia negativă apare atunci când principiile de bază ale designului interior sunt puse greşit în practică.

Pentru îmbunătăţirea fluxului Chi în cămin,luaţi aminte,în primul rând,la două reguli simple:

În căminul tău ar trebui să se regăsească obiecte care aduc/reflectă lumina(oglinzi,cristale,pietre preţioase,lumânări),dar şi obiecte masive (sculpturi,corpuri de mobilă) ori obiecte animate (flori,plante,colivii de păsări,peşti),în diferite tipuri de culori.

Din casă ar trebui să răzbatămereu sunete relaxante (clopoţei de vânt,flaute din bambus,muzică de meditaţie).

Reguli de bază Feng Shui

1.Dacă uşa de la intrare este blocată,atunci veţi întâlni obstacole în calea carierei. Dezordinea încetineşte Chi-ul şi opreşte banii să vă intre în casă. Aveţi de asemenea grijă să nu fie obiecte puse în spatele ei. Dacă uşa se poticneşte atunci când o deschideţi,reparaţi-o!

2.Prin iluminarea căii de acces în casă,aduceţi şansa la uşă! Aprindeţi lumina pe scara blocului sau în faţa casei câteva ore pe zi şi veţi vedea ce avânt veţi căpăta la serviciu!

3.Să nu care cumva să aveţi soneria stricată! Stricăciunea pune jar pe foc la locul de muncă!

4.Niciodată să nu lăsaţi mizerie la uşă! Şi nu uitaţi să mai deschideţi,din când în când,uşa la intrare. Aerul bun va pătrunde în locuinţă.

5.Holurile lungi şi orice spaţiu foarte mare neamenajat provoacă eliminarea definitivă a energiei din locuinţă sau acumularea de energii stagnante.

6.Obiectele sub formă de lună ori soare şi clopoţeii de vânt ajută la reluarea fluxului Chi şi circularea acestuia în întreaga clădire.

Feng Shui pentru  casă în 2012

În cultura chineză,2012 este anul Dragonului care începe de la Lup Chun.

Lup Chun este prima zi a primăverii,care,anul acesta,a picat pe 4 februarie.

În acea zi,nouă stele zburătoare care ocupă nouă locuri diferite şi-au schimbat locul.

În funcţie de amplasarea lor,au fost trasate şi câteva idei pentru amenajarea Feng Shui a locuinţei anul acesta.

Biroular trebui mutat în partea de est a locuinţei. Pentru sporirea norocului,casa ar trebui decorată cu plante verzi,dar trebuie evitate obiectele de metal sau albe,gri,argintii ori aurii.

În decorar trebui introduse culori şi obiecte de mobilier aparţinând elementelor Pământ şi Foc.

În colţurile sudiceale locuinţei pot fi introduse decoraţiuni negre,albastre,gri sau albe.

Casa poate fi decorată cu monede,simboluri chinezeşti ori lumânări,dar trebuie să evitaţi obiectele din cristal!

Cum îţi amenajezi sufrageria

Masa din sufragerie e indicat a fi din lemn,în niciun caz din marmură sau din fier!

Ideal ar fi să aveţi un vas cu apă în sufragerie – precum un acvariu – care poate fi o foarte bună sursă de noroc şi energie pozitivă. Dacă observaţi însă fluctuaţii de energie,schimbaţi-i locul.

Evitaţi să vă lăsaţi papucii sau pantofii în faţa uşii de la sufragerie! Chinezii spun că Chi călătoreşte cu vântul şi că va pătrunde în casă împreună cu mirosul emanat de aceştia,sporind riscul de îmbolnăvire.

Nu cumpăraţi o canapea cu husă roşie,pentru că roşul,elementul Focului,va antrena certuri în familie.

Obiectele electrice precum televizoarele,computerele sau telefoanele pot dispersa energie haotică,de aceea trebuie ataşate puncte roşii pe acestea,pentru a stopa câmpul de energie negativă.

Cum arată o bucătărie Feng Shui

În faţa aragazului nu trebuie plasat frigiderul sau maşina de spălat. Un astfel de amplasament favorizează lupta dintre apă şi foc,transpusă în tensiuni în familie.

Ca să antrenaţi iubirea în familie,să aveţi mereu în „inima casei“ câteva pere suculente,într-un bol,căci astfel veţi asigura un climat de pace între dv. şi cei dragi.

În timpurile vechi,aragazul era simbol al abundenţei. Dacă veţi aprinde toate cele patru ochiuri ale sale în fiecare zi,veţi antrena câştiguri însemnate.

Tot pentru prosperitate financiară,n-ar strica să agăţaţi o oglindă micuţă în spatele chiuvetei. Dar aveţi grijă s-o ţineţi mereu curată,altminteri veţi crea efectul opus,de îngreunare a situaţiei financiare.

Puteţi afla mai multe despre regulile Feng Shui ale căminului din serialul „O casă Feng Shui”,difuzat în luna iulie în fiecare zi,de la ora 9.05,pe canalul Fine Living.