Cum se aşază tacâmurile la masă. Reguli pentru a fi o gazdă perfectă

idei pentru o masă cu prietenii jpeg

Înainte, femeile moşteneau de la bunici tainele găzduirii musafirilor. În zilele noastre s-a pierdut comunicarea eficientă între generaţii din cauza timpului cât mai scurt alături de cei dragi.

Aşadar,pentru cele care nu au timp pentru a învăţa lucruri despre a fi o gazdă bună,iată sfaturi despre cum se aşază tacâmurile la masă.

Poate suna ciudat pentru tinerele de astăzi,dar o femeie este apreciată sau criticată nu numai în funcţie de cum se poartă sau se îmbracă,ci şi în funcţie de cum ştie să primească musafirii. Astfel că,aceste lucruri simple ar trebui respectate şi în zilele noastre.

Cum se aşază tacâmurile la masă – a primi musafiri şi regulile de bază

A primi musafiri şi a le pune masa are numeroase semnificaţii,dar necesită mare atenţie şi multă muncă. Atunci când vrem să facem o masă cât mai frumoasă,trebuie să ţinem cont de evenimentul în sine,de meniul pe care îl planificăm,de felurile de mâncare,de numărul farfuriilor,paharelor şi tacâmurilor de care dispunem. În plus,se ţine cont şi de numărul de invitaţi şi dimensiunile mesei.

Câteva reguli de bază ar fi să punem o faţă de masă curată şi călcată. Apoi,în dreptul fiecărui loc la masă se va pune o farfurie de 27 de cm,pe care vin mai apoi farfuriile cu felurile de mâncare. Dacă se foloseşte farfurioară pentru unt,aceasta se aşază pe partea stângă şi poate fi folosită şi ca farfurie pentru brânzeturi.

Cum se aşază tacâmurile la masă – de ce sunt tacâmuri mai mari şi tacâmuri mai mici?

Apoi,tacâmurile se diferenţiază simplu:tacâmurile mari sunt pentru felurile principale,cele mai mici sunt pentru antreuri,tacâmurile pentru peşte se diferenţiază prin formă,iar cele de desert se pun deasupra farfuriei. Tacâmurile de desert sunt,de obicei,sau o furculiţă mică cu 3 dinţi sau o linguriţă mică,ce poate avea coada mai lungă.

Cum se aşază tacâmurile la masă – în funcţie de ordinea folosirii,de aşază şi tacâmurile

Tacâmurile se aşază foarte simplu la masă. Începând cu partea exterioară,înspre farfurie se pun în ordinea folosirii lor. Partea dreaptă este rezervată pentru lingură şi cuţit. Lingura se aşază cu faţa în sus,iar cuţitul cu ascuţişul spre farfurie. Furculiţele se aşază tot cu faţa în sus,pe partea stângă a farfuriei. Tacâmurile de desert se aşază întotdeauna deasupra farfuriei. Sunt reguli simple,ce ne uşurează munca atunci când avem musafiri. Toată lumea se va simţi bine într-un mediu plăcut şi aranjat.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg