Băiatul rău cu intenţii bune – Audi A5 Coupe

1 73307 original jpg jpeg

“Motor turbodiesel de 2.0 litri şi 190 de cai putere? Asta da maşină! E criminală!”, mi-a spus cu invidie un amic pasionat de automobile. Eh, “maşina asta da” este noul Audi A5 Coupe, care arată într-adevăr ca un băiat rău, ce-i drept, cu intenţii bune.

Are acel “mean grin” (rânjet răutăcios) şi faruri înguste,care îi fac pe cei din faţă să de dea la o parte atunci când îl văd în retrovizoare,chiar şi când şoferul nu are de gând să depăşeacă. Foto:Bogdan Paraschiv.

Cu un design controversat,pe care îl adori sau îl urăşti,Audi a abandonat asul din mânecă jucat de vechea generaţie la jocurile de noroc de pe piaţa auto. Din momentul lansării sale pe piaţă,în 2007,A5 Coupe a fost şi rămâne fratele mai arătos,mai sportiv şi mai aerodinamic al lui A4,cu care împarte ADN-ul.

Supus unei diete severe care l-a scăpat de 60 de kilograme faţă de generaţia precedentă,noul A5 Coupe are avantajul unei imagini agresive,extrem de angulare,dar alunecoase,şi al unui comportament ireproşabil pe drum. Nu este despre mărime,este despre ce face cu asemenea dimensiuni. Iar cu motorul diesel de 2.0 litri cu 190 CP,tracţiune faţă şi cutie automată S-Tronic cu dublu ambreiaj,A5 Coupe are nevoie de 7,7 secunde să ajungă de la zero la 100 km/h. Amicul meu a fost impresionat de maşina “criminală” chiar şi înainte să audă povestea cifrelor.