Fitochimicale

Substanţă chimică aflată în vegetale, fitochimicala nu conţine vitamine sau minerale, ci substanţe care ajută în lupta împotriva viruşilor, bacterilor, fungilor şi protejează organismul de schimbările mediului înconjurător.

Vitamina B6

Aceasta ajută la crearea aminoacizilor neesenţiali, care la rândul lor produc noi celule în corp. De asemenea, această vitamină contribuie la echilibrul hormonal şi eliminarea substanţelor toxice din ficat.

Potasiu

Potasiul găsit în ardei ajută organismul să regleze fluidul şi echilibrul mineralelor în celule şi face muşchii să se contracteze. Potasiul este, de asemenea, o parte esenţială a transmisiilor nervoase şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

Vitamina C

Ardeii sunt o sursă bună de vitamina C. Aceasta are o serie de roluri în organism, ajutându-l să absoarbă fier şi folaţi. De asemenea, vitamina C produce colagen şi ajută la vindecarea tăieturilor şi rănilor. Mai mult, conţine antioxidanţi care te ajută să îţi păstrezi gingiile sănătoase, te protejează de vânătăi şi te apără împotriva infecţiilor.