De ce este bine să mănânci porumb fiert

19 iulie 2017   Casă și Grădină

În afară de îngheţată, vara abia aşteptăm să mâncăm porumb fiert sau copt. Porumbul, pe lângă faptul că este delicios, este sursă bogată de vitamine, minerale şi fibre şi oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Porumbul – sursă de energie

Substanţele nutritive pe care porumbul le conţine sunt: vitaminele B şi C, fibre, proteine, magneziu şi potasiu, dar şi doi antioxidanţi importanţi pentru vedere şi piele - zeaxantina şi luteina. În plus, porumbul oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care ai nevoie împreună cu alţi carbohidraţi complecşi asimilaţi din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conţine gluten!

Porumbul poate fi mâncat în orice moment din zi, mai ales când ai poftă de o gustare. Dacă şi ţie îţi place să mănânci porumb fiert sau copt vara, iată care sunt beneficiile lui asupra sănătăţii.

Stimulează digestia

Porumbul conţine fibre dietetice solubile şi insolubile. Fibrele insolubile previn constipaţia şi problemele digestive. În schimb, fibrele solubile care se găsesc în porumb ajută la blocarea absorbţiei colesterolului rău.

Previne anemia

Anemia este cauzată de deficienţa fierului, vitaminei B12 sau a acidului folic din organism. Dar, porumbul conţine o cantitate mare de fier, care este unul dintre mineralele esenţiale pentru formarea de noi celule roşii în sânge.

Protejează inima

Porumbul conţine acizi graşi Omega-3 care elimină colesterolul rău şi îl înlocuieşte cu lipide. Acest lucru împiedică înfundarea arterelor, reducând astfel tensiunea arterială şi riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Stimulează energia

Porumbul este o legumă care conţin amidon şi cantităţi mari de carbohidraţi care stimulează nivelul de energie. De asemenea, asigură buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos.

Previne diabetul zaharat

Fibrele din porumb menţin nivelurile zahărului din sânge sub control, încetinind ritmul în care glucoza sau zahărul sunt eliberate în sânge. Pentru a preveni diabetul zaharat, mănâncă zilnic porumb fiert.

Mai multe